Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna výše pojistného

Od: alin odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám uzavřené povinné ručení a havarijko u Generali. V týdnu mi přišel dopis o nové výši pojistného na další pojistné období. Dále bylo v dopise uvedeno, že pokud s nově stanovenou cenou nesouhlasím, tak mám tuto skutečnost sdělit písemně do 1 měsíce. Otázka: Co se vyřeší tím že se ozvu? Nechají mi původní cenu nebo mi pojistku vypoví? Máte s tím někdo zkušenost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

1x

Všechny pojišťovny zdražovaly na základě změny zákona o podpoře hasičů nebo jak přesně zněl ten zákon. Obecně je stát super pasák a sdírá své ovečky až na hranu, kam až ovečky dovolí. Ale proto jsou občané ovce, protože nemají hranici.

cechacek*
hodnocení

0x

Zjistit cenu u konkurence a případně přejít jinam

danys*
hodnocení

0x
Můžete smlouvu v řádném termínu před výročím vypovědět a sjednat si jinde levnější. U havarijka doporučují co cca.2 roky na pojišťovně snížit hodnotu auta

alin
hodnocení

Uzavíral jsem pojištění někdy okolo dubna minulého roku, takže se asi jen poohlédnu jinde :) Nemáte někdo tip? Jde mi o to, že momentálně to mám napsané na otce kvuli bonusům. A vzhledem k tomu, že mám nové auto (skoro 2 roky), tak bych ještě nějaký ten rok to havarijko přeci nechal.

asd1

Nesouhlasit se zdražením, pokud nesleví tak ukončit a přejít k výhodnějšímu. Havarijko možná nechat - projděte si nabídky...

pakin
hodnocení

0x

Také jsem hledal levnější pojištění a ozval se mě klik nabídl levnější u stejné pojišťovny AXA tak jsem jim řekl, že to mají uzavřít na mně a měl jsem za to, že to udělají zrušením původní a nahrazení novou. Opak byl pravdou původní nechali běžet a uzavřeli novou. Tak jsem měl auto dvojnásobně pojištěný. Na pojišťovně mě nchtěli pojistku zrušit až po uplynutí roku, Na štěstí mě někdo poradil,že do dvou měsíců od uzavření se dá pojistka zrušit.

bruter*
hodnocení

0x

Jak jednoduché pošli je kamsi.Měl jsem pov.ručení u jedné Č--- a stále zvedaly tak jsem od nich odešel k jiné A.. a plaím místo 2.200 jen 1.380 za stejných podmínek.

hodnocení

0x

/ři navýšení není nutno čekat na výpověd tšch 6 týdnů před výročím!

Jinak zkoušel jsem a ŽÁDNÁ pojištovna momentálně není schopná dát mi lepší cenu za stejných podmínek!I pokud bych nově uzavíral u stejné ,šel bych o skoro pětibábu navíc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]