Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novela zákona 56/2001 Sb

Od: mzxy* odpovědí: 9 změna:

Přátelé, v nejbližsích dnech bude nás zákonodárný sbor projednávat novelu zákona 56/2001 Sb. z dílny pana D.ťoka.

Pan ministr si vytyčil jako hlavní politický úkol zjednodušit výkon státní správy při registraci vozidel.

Návrh zákona se dá najit na stránkách www.psp.cz jako sněmovní tisk č. 683/0

Navrhují se 2 varianty,

1.) umožnit novému vlastníkovi přihlásit auto v místě svého trvalého pobytu, nebo v místě trvalého pobytu stávajícícho vlastníka

2.) umožnit komukoliv zaevidovat auto kdekoliv, tedy na kterémkoliv úřadu

Obě tyto varianty mají své pro a proti, nikdo neví, co by se stalo kdyby se od 1.7.2016 umožnilo každému podat žádost o cokoliv kdekoliv...Nelze vyloučit, že se ve větších městech kvůli zvýšenému náporu žadatelů v jeden den vytvoří dlouhé fronty a prodlouží čekací doby, a současně se čekárny malých měst vyprázdní, a následně se budou žadatelé volně "přelévat" tam, kde včera žádná fronta nebyla...Bohužel chybí jakákoliv analýza...

Bez ohledu na to, jak to dopadne, máme ted všichni ideální šansi oslovit své poslance a navrhnout jim další a další změny...To co navrhuje ministerstvo není podle mého názoru dostatečným zjednodušením pro občany, akorát se složité evidenčné úkony rozpustí mezi úřady...

Na stránkách www.psp.cz jsou emailové adresy vašich poslanců, kteří mají i několik asistentů, kteří pro ně pracují a vše zpracují...

Máte ideální možnost něco navrhnout a snad i něco prosadit...

Já navrhuji svému poslanci, aby žadatelé o zápis změny vlastníka nemuseli předkládat protokol o evidenční kontrole...a to buď vůbec, nebo jen v případě, kdy převáděné auto nemá platnou technickou prohlídku...

Domnívám se, že se jedná o zbytečnou zátěž pro občany...pokud má auto platnou TP, byla provedna i evidenční kontrola a není nutné absolvovat jí samostaně...Po novém roce to někde an STK stojí už 4 stovky, Na STK jsou v některé dny delší fronty a EK nijak nesouvisí s bezpečností

Argument MDCR že evidenční kontrolou "vykontroluje" a zdokumentuje stav přetáčených tachometrů je úsměvný,

Tachometr stačí zdokumentovat jednou za 2 roky při pravidelné STK, navíc se při dovozu aut do ČR tachometr stočí ještě před přistavením na STK a pak se dokumentují už jen přírůstky již stočeného počítadla, tachometr nejlépe zkontroluji připjenom na diagnostiku...

Bylo by vhodné aby jste napsali svým nebo i cizím nebo všem poslancům krátký email, že si přejete změnu zákona, tak aby byl skutečně pro lidi a ne jen pro provozovatele a majitele STK...

Představte si jaké by to bylo urychlení, nemuset jezdit na STK, ale s novým majitele jít hned na úřad...

Evidenčku chápu u aut s propadlou TP, u aut, která jsou 20 let v depozitu a nikdo neví jaké změny jsou nma nich provedeny a např. u aut, které někdo draží v internetové dražbě od exekutora z jiného kraje bez jejich prohlídky , případně jen s malýám TP a klíčky bez dalších dokladů...

U auta, které má platnou TP je to nadbytečné...

Také navrhuji zrušení nadbytečné oznamovací povinnsoti u aut, která jsou v depozitu déle jak rok...je to zbytečné zatěžování občanů, proč chodit nan úřad ještě po roce, když se vše dá nahlásit už při podání žádosti...

Kdo chce něco změnit a ne jen nadávat na složitou buzeraci, má teď ideální šanci..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ciman
hodnocení

0x
Tak to mužů s Váma jedině souhlasit. Mě se to zrovna pořád dotýká. Měl jsem 8 motorek, protože jsem velkej milovník motocyklů. Já říkáte, evidenční kontrola 500kc! V pondělí jedu koupit skůtr. Teď jsem raději dal 2 motorky do depozitu, protože zrovna nejsem mooc při penězích, at dělám STK pořad co 2 roky na 8 motorek za 500kc/1motorka. Depozit se zvedl na 200 Kč tak je tam chci nechat aspoň 2 roky, ale jak říkáte musím tam zase zajít za rok a nechat si to prodloužit za 50 Kč/ 1 motorku.A to mám ještě auto co je ročník 1992 a mám ho uz 6 let v depozitu s platnou stk, protože to auto vždy před koncem STK vytáhnu z depozitu udělám STK a zase ho tam šupnu znovu. Auto je neprodejné, ale je v super stavu,proto si ho chci nechat.Pak mám ještě normální co používám pořád a ještě vlastně jednoho trabanta mám v depozitu :) . Který tam je od té doby co chtěl po mě pán za emise 1700kč,že mu to zanese filtry. Že jinak mě to neudělá, vždy mě to ten pán dělal, že to ani neměřil, ale naráz to už nešlo.Tak jsem ho dal pod střechu a do depozitu. Samozřejmě, že jsem si depozit prodloužil ke konci roku 2015. Teď nevím zda se mě oplati udělat zase na to auto 1992 stk a dát ho zase zpátky. Protože STK diesel 1100kč a emise 800kč a pak ho vložit zase do depozitu za 200kč a za rok prodloužit za 50kč to je 2150 Kč. Takže se mě vyplatí mu nechat propadnout STK a pak ho odvézt jak budu s nim chtít jezdit, na odtahovce na stanici STK, tam ji udělat a vytáhnout ho z depozitu. :)
Fakt pakárna! Už mě ty zákony v ČR fakt ser.u!
dam®

Víte o tom,že si můžete auto zaregistrovat třeba v Rakousku? Nebo někde jinde v EU? Máte pocit, že v naší republice jsou více shovívaví k technickému stavu auta než v jiných státech EU?

mzxy*

Vzpomínáte si na to, o co se v minulosti snažilo několik eurohujerů, tedy zkrátit lhůty technických prohlídek na jeden rok? V celé EU? Většina politiků byla proti, ale fakticky to u násd máme...

Uvedu modelovou situaci...Táta si koupí auto s platnou techunickou prohlídkou...protože byla udělána před 2 měsící, musí na evidenčku kvůli přihlášení...

Po roce se táta reozhodne věnovat autoi synovi, další evidenčka...Syn je k auti přihlášen ale končí mu technická, musí na TP...Auto bylo za 2 roky přistaveno na STK celkem 4x...z toho se 4x kontrolovala SPZ, 4x se kontrolovalo VIN, 4 x se kontroloval výrovbní šíterk, 4x se kontroloval stav tachometru, ale jen 2x se kontorlovaly brzdy světla atd...

Není to buzerace občanů? Komu to vlastně slouží pod falešnou záminkou něco vykontrolovat? Stav stočeného tachometru?

danys*
hodnocení

0x
Nápad dobrý,ale bohužel většina vašich poslanců ma vas a vaše návrhy u zadele!

Danys jak to víte, již jste psal nějakému poslanci?

mzxy*
hodnocení

0x

stačí napsat jasný a srozumitelný návrh, který racionálně odůvodníte

nadávat umí každý, ale odůvodnit něco je práce

poslanec každý den projednává desítky různých návrhů, nosí si s sebou stovky a tisíce stran papírů, které nemá čas studovat

půlstránkový email od občana si přečte s radostí, obeslal jsem asi 12 poslanců výboru pro dopravu a 5 z nich mi poděkovalo, jeden - poslanec zpravodaj mi odepsal že má návrhy zaporacuje do zprávy kterou biudce předášet poslancům před projednáváním resp., tato zpráva se podává když se zákon v PSP uvádí

Tvrdit předem že se žádný poslanec o občany nezajímá, je hloupost

Ale je věcí každého, nakolik bude aktivní

mzxy,

souhlas s nadáváním.

takhle kdybyste udělat text, který by jen okopírovali a poslali poslancovi, to by byla šance. Jinak se nebude nikdo namáhat, páč snažší je kritika.

ciman
Přesně tak jak říkáte. I já patřím mezi ty jenž jenom nadávají, ale nic pro to nedělám. Ale když někdo tady napíše návrh a adresy kam se má návrh poslat, ať to přijde na správné místo, tak neváham.Já si stejně myslím, že český národ se neumí vzbouřit a jít za něco demonstrovat, to je jen pár jedinců, zbytek nemá čas asi, jak se dneska říká. A nebo se máme opravdu tady v ČR tak dobře. Co naší spoluobčané Romové? Ty si umí aspoň něco vyřvat.
mzxy*

Správné místo je poslanec, ten hlasuje...emailová adresa Vašeho poslance je dostupná na webu www.psp.cz...

mimochodem to je náš parlament

Chápu že lidí nemají čas a o nic se nezajímají, ale této skutečnosti využívá pojištovací lobby, obchodníci a auty a podnikatelé kteří vlastní např. STK k lobbání a vyvíjení tlaku a přesvědčování úředníků MDCR a poslanců že je ěnco správné...např jen proto že z toho mají zisky...v neprospěch občřanů, kterým je vše jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]