Nejste přihlášen/a.
Koupiljsem auto a zpozoroval jsem následující. Jel jsem po silnici,kde byly vyjeté koleje a auto plave- ucukne mírně do boku. i volant.Porovné silnici to neudělá, pustím volant a jede rovně. Byl jsem na stk aby koukli na nápravy, ty jsou v pohodě, bez vůle. Auto 14 dní stálo na mrazech, pneumatiky prý mohou být ,,hrbaté, než si to sedne... pneu mají tak 4 mm. Čím to může být? je normální, že auto na nerovnostech a vyjetých silnicích mírně plave, ucukává?
Když na rovné silnici je vše v pořádku, tak není závada na nápravě.
Když jede v kolejích, tak vozidlo plave a je to naprosto normální. Opět na nápravě není závada.
Pokud ale chcete seřizovat nápravy a kola, když ne rovině to jezdí OK? tak klidně.
Mě vozidlo v kolejích taky plave, jen to reguluji drobným tahem někam..
Ne, není to normální. Pravděpodobně budete mít na předku tvrdší pneu než na zadku, vepředu menší vzorek než vzadu apod. - chce se to podívat na pneumatiky. Včetně rozměrů. jestli jsou stejné.
Osobně sem se s tímhle setkal před 2 roky, když na TK přišel technik na to, že mám vpředu maličko jiné disky (stejné auto jiný typ, disky jsou záměnné) než vzadu (pneu byly stejné - nové zimní, ale omylem jsme to špatně obuli na jiné disky). Tak jsem na předek hodil ty disky, které tam měly být (s ojetýma univerzálníma gumama) a vzadu zůstaly ty nové zimní. TK jsem prošel, ale pak nebyl čas to přehodit zpátky a vyrazil sem na delší trasu, kde místy byly vyjeté koleje. To jsem neměl dělat - koleje si mne podaly tak, že jsem myslel, že to v 80 neudržím na silnici - předek držel, ale měkké zadní pneu se chytly za boky kolejí a už sem lítal. Domů jsem se plížil max rychlostí 60 po krajnici a furt jen hlídal auta co mne předjížděla, abych někoho netrefil, protože sem nevěděl, jestli se udržím na krajnici nebo budu na pár metrech na středové čáře. Když sem dojel domů a kola přehodil (všechny nové zimní, i když na různých diskách), problém zmizel. Jo, auto je zadokolka s motorem vppředu.
Jestli to dělá jen ve vyjetých kolejích a nikde jinde tak je to normální,ta náprava nemůže být k tomu povrchu úplně netečná. Díry ti vykreje odpružení,ale když něco působí na pneumatiky z boku,tak tam už žádné tlumení nemáš a je jasné že to začne tancovat a musíš to korigovat volantem-bavíme se teda o opravdu hlubokých kolejích,kdyby to dělalo i jen na mírných nerovnostech tak by něco špatně bylo.
Mám jen obyčejnou feldu,ovšem náprava je zcela v pořádku a na jaře byla dělána geometrie,ve 150 můžu bez obav na kvalitní dálnici pustit volant a auto jede klidně třeba půl kilometru bez řízení,ale v tkaových vyjetých kolejích to taky začne tancovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.