Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis jiného rozměru pneu do TP

Od: eva85 odpovědí: 4 změna:
Ahoj všem,
vlastním Opel Astra G a mám na autě rozměr pneu 185/65/15, který však nemám zapsaný v TP. Stejné Astry avšak o rok mladší již mají tento rozměr v TP uveden. Potřebovala bych tedy výše uvedený rozměr do TP zapsat. Poraďte mi prosím, co všechno musím splnit, aby mi to na úřadě do technického průkazu zapsali?
Děkuji
Evča

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dojít do oplu a nechat si za poplatek vyjet rozměry alternativních rozměrů s potvzenim že to lze atd... a dojít s tim na úřad

hodnocení

0x

Nevím jsetli takto vyhoví! Jinak pár kolegů si půjčilo TP od identického auta (stejný model,rv,motor a výkon) s jinými pneu disky a pak zapsali.Jinak já od svého někdejšího auta s původním TP ze SRN kde bylo od pneu 145R13 po nějaké 205/45R16 a nezapsali mi žádný rozměr navíc-měl jsem v CZ TP jen 165/70R13 !

slzicka*
hodnocení

0x

Já to řešila xx let zpátky, zašla jsem na STK, tam mi dal nějakej papír, že to na autě můžu mít a s tím jsem šla na dopravku a tam mi to do TP zapsali.

Nevím, zda se od té doby něco nezměnilo.

mzxy*
hodnocení

0x

1.) Oázkou je, proč nemáte v TP uvedeny rozměry pneu, která na autě "máte"

2.) pokud technickcý průkaz vydal výrobce, tedy OPEL, pravděpodobně tyto rozměry nejsou součástí původního schválení

Výsledekm schvalovacího procesu je soubor technických dat, včetně rozměrů fáfků a pneu

3.) Pokud bylo auto individuáěně dovezeno ze zahraničí, pravděpodobně došlo k převzetí ídajl ze zahraničního TP, a jak je známo, nekteré EU státy neřeší podobné karviny jako neustálé zapisování dalších a dalších hloupostí do TP, protiže k tomu zpravidls v TP nemají ani příslušné kolonky

4.) Požadované údaje mohou být přímo v přísušnom softwre vozidla a dají se přečíst na diagnostice, nebo je může poskytnout výrobce, nebo české technické zkušebny ( TUV, DEKRA)

V technickém průkazu na zadní straně vlevo nahoře jako první údaj je uvedeno číslo základního tehnického popisu, ( ZTP) ve tvaru 1234-123-12, ktzeré označuje soubor dat ,obsahující i aůterativní rpzměry pneu, pokud sem uvedete číslo ZTP, mohu se podívat na veřejně přístupný server ker kterému mám přihlašovací údaje a uvést co je jako alternativa uvedeno

Dalčí možnsot je podívat do manuálu k OPLU, kde často várobce uvádí altternativní rozměry

Jednotlivé ZTP se liší podle "motorizace"

např. 1.4 benzin 66 kW má předepsány kola :

6.5J x 15 ET 35 v kombianci s pneu: 185/65 R15 88T

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]