Nejste přihlášen/a.
dobrý den.chtěla jsem se zeptat na polopřepis auta jak mám postupovat.Před čtyřmi roky jsem prodala auto do bazaru,kupní smlouvu mám,auto tam bylo až do července ¨2009.Ted jsem zjistila,že auto už koupil jeden pán,ale také jsem zjistila,že auto je stále na mně napsané.Totiž autobazar nepovedl polopřevod(.Byla jsem na registru vozidel a tam mně oznámili že auto je stále hlášené na moje jméno)Mám idoklad o odhlášení povinného ručení.A tak posím o radu zda mně nečeká nějaká nepříjemnost pokud by se něco přihodilo s autem.Snažila jsem se kontaktovat osobu,která auto koupila,ale bezvýsledně.A autobazar na to také nereaguje.děkuji předem
dokud budete v registru vozidel vedena jako vlastník auta, můžete být donekonečna obesílána českou kanceláří pojistitelů pro neplacení pojistného, policií ČR pro páchání dopravních přestupků, dokonce vím o člověku, který musel před soud, s jeho autem, které prodal ale neodhlásil byl spáchán vážný trestný čin, auto bylo totiž dál a dál prodáváno atd...předstasvte si, že Vaše auto někdo použije k loupeži, při útěku přejede maminku s kočárkem...máte nějakou smlouvu s bazarem,ale soudu se nevyhnete, budete tam muset složitě vysvětlovat, kdy a co a proč jste zanedbala...proč jste nesplnila zákonnou povinnost a nehlásila změnu vlastníka...bude tam samozřejmě i zástupce autobazaru, jako svědek...dokládat, komu auto prodal...pak ten další a další vlastník...myslíte si, že věšichni na jenání přijdou? když se to soudní jednání desetkrát odročí, budete si brát desetkrát dovolenou a potáhne se to třeba několik let... takže s velkým a malým TP vyražte na registr vozidel a udělejte odhlášku, ale začal bych tím jednáním s bazarem...tady ztrácíte drahocenný čas...Doufám že už máte dostatečnou motivaci...
NÚ má naprostou pravdu a nastínil i katastrofický scénář. Ale stále se shodneme, že nejste majitelem a žádné postihy Vám nehrozí. Navíc dostanete svědečné, podíváte se do okolních měst,...
Alwe přepište vozidlo, je to lepší.
byla jsem na registru a tam mmě bylo řečeno,že bez velkého tech.průkazu to nejde přepsat a já nevím kde se nachází mé auto.A autobazar ten nejeví zájem to nějak dát do pořádku,takže si mám akorát ofotit kupní smlouvu a kdyby něco tak posílat.Takže nehledě nato,že dotyčný co koupil auto je dost problematický a nedá to sám do pořádku.Snažila jsem se i zjistit tel.číslo,ale už se nepoužívá.A ještě k tomu ten autobazar má daleko i jiné problémy tak nevím co opravdu dělat.Prostě musím mít originál velký techn.průkaz a bez něj nic neudělám.
Vážená paní, asi jsem to napsal špatně, že jste mě nepochopila. Proč jste šla na evidenci, tam Vás nikdo neposílal, páč je jasné, že bez techničáku se s Vámi nebudou bavit. Vy nis neuděláte páč nemáte oprávnění. Teoreticky by jste mohla porušit zákon a žádat o opis techničáku a podle kupní smlouvy odhlásit vozidlo na něj. Stálo by Vás to 100 Kč a lhaní. máte i malý techničák?
Ale vy opravdu nemusíte dělat nic, páč nejste právní majitel a nic se vám nestane.
Klidně se ptejte dál.
na registru jsem byla už před měsícem,a jak píšete přesně tak mně řekli,že já nemůžu opravdu nic dělat a nemusím se bát pokud mám kupní smlouvu a smlouvu o odhlášení pojištění na nového majitele(autobazar) všechny doklady jsem nechala tenkrát při prodeji autobazaru tam.Ale mám aspon ponaučení pro příště.Po autobazaru jsem také žádala zda nemají aspon ofocený techničák,ale prý ne i když ten by mně stejně nepomohl.tak mně nic jiného nezbyde než si přát at se nic vážného nestane a snad si to přepíše dotyčný.
Tak si zajděte na registr znovu, nahlaště ztrátu velkého i malého techničáku (např. při malování bytu jste jej někam zatratila ...). Za poplatek 100 Kč Vám vystaví oba doklady nové. Zároveň zrovna udělejte odhlášení na nového majitele (ten polopřevod, jak píšete), které Vám vyznačí do velkého techničáku. Následně si udělejte kopii a pak jej zašlete poštou novému majiteli a problém by měl být vyřešen ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.