Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie slabý elektrolyt

Od: rudy odpovědí: 13 změna:

Zdravím, dobijel jsem baterku a ukazuje 12,8V, po pár hodinach, což je OK. Co mě, ale trápí je hustota elektrolytu který mi hustoměr ukazuje pouze 1,14 g/cm3. Což je prý naprosto špatně má být prý optimalně 1,28. Než ji dám do auta co bych měl udělat, aby to bylo vše jak má být. Mám destilku ale mám ji poodčerpaní nalít do baterky, spraví se hustota? nebo ne?

Co vy na to? Dík

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

0x

všechny články jsou z touto hustotou?

rudy
hodnocení

na třech ruzných zátkách jsem to zkoušel...stejně malá hodnota

gumid

3 ok a 3 s nízkou hustotou? Jsou desky černější než v těch OK? Pokud ano, tak bych baterku vyhodil. Jinak jsou i nějaké tablety.

rudy
hodnocení

Ve všech článcích obdobně malá hodnota , jinak je mám zalité nejde vidět nic ani baterkou atd.kdo ví jakou mají barvu...

gumid

elektrolyt je čirá kapalina. Baterka je Dead...

odsaješ to snad hustoměrem né? Této diskuze se už neúčastním.

rudy
hodnocení

Baterka není dead startovala i před nabijením...

jabraka*
hodnocení

0x

Rudy:

Hustota elektrolytu ukazuje sice stav nabití,ale u nového akumulátoru.Po delší době,zvláště,když je baterie špatně provozována,dochází k sulfataci článků a tím i vázání kyseliny v olovu(PbSO4)Elektrolyt zřídne.Není nic platná výměna elektrolytu,baterii skončila životnost.Napětí 12,8 po dobití je moc nízké,mělo by při měření naprázdno být nejméně 15V

JABRAKA

Tak 15V asi ne.

jenda2*

Ale 15 V ano, nebo něco málo nad. Pak je akumulátor dobit maximálně. Při provozu v autě dává regulátor 13,8 - 14,2 V, nabíječka přece jen trochu více.

rudy
hodnocení

S těmi 15V, se mi to nezdá načet sem toho mezitím vícero všude píší 12,5-13V, Jinak baterka startovala i před tím jen sem ji pro jistotu nabil a zaroven zkontroloval. Samozřejmě děkuji za názor

trtr

Zdravím, po stabilizaci napětí za klidu aku a bez připojených pólů je na aku max 13 V, 15 V není možné. Vyšší napětí naměříte pouze za chodu nabíječky nebo alternátoru.

tycoon*
hodnocení

0x

Když tam naliješ destilku, tak se hustota dále sníží. To bys tam musel nalít kyselinu sírovou, ale to se běžně nedělá. Může se stát, že už je baterka KO a to pak nepomůže nic.

Vyzkoušej, zda baterka dokáže nastartovat auto v mraze (musíš nechat ochladit i baterku).

cechacek*
hodnocení

0x

Vzadu na baterii by měl být kod, kde mimo jiné je uveden rok a měsíc výroby, její životnost není co bývalo, množství moderních spotřebičů a některé mají již také příměs vápníku a tyto potřebují vyšší nabíjecí proud

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]