Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tažné zařízení, můžu si ho namontovat sám?

Od: laguna odpovědí: 8 změna:
Dobry den. Chtel bych jsi koupit a namontovat sam tazne zarizeni. Muzu to namontovat a pak jed nechat to zkontrolovat na stk a pak na zapis do technickeho prukazu? Samozrejme papiry od tazneho bych mel. Nebo montovat muzou jenom servisi? Za odpovedi dekuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

3x

Můžeš namontovat sám,potom zajedeš na STK kde prověří jestli je dobře namontované,s tím papírem zajdeš na registr a tažné zapíšeš. I když vím co tím zasvěcení sledují,aby byla kvalitně odvedená montáž,tak to stejně nechápu,poněvaž auto si můžeš doma rozdělat a složit a opravovat dle libosti,v čem je montáž tažného jiná

laguna
hodnocení

Dekuju moc
ju*

Dobře když to dělá normální člověk, ale když se do toho pustí kutil - Jako v tom vtipu - policajti zastaví chlapa a říkají mu nesvití vám zadní obrysová světla, chlap vystartuje z auta a naříká, to je tragedie, to je tragedie, to se nemělo stát, policajt mu říká, no snad nebude tak zle kvůli světlům, to není žádná hrůza, jo není, ale já nemám karavan s celou rodinou...

/ pro detailisty - ano, osoby se v karavanu nepřepravují/

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
samozřejmě, že si můžete tažné namontovat sám. Jenom pozor na to, že upevnění bývá pevnostními šrouby, takže dodržet parametry!
Po montáží provést TK a pak se všemi doklady na evidenci a nechat zapsat. Poplatky ale nevím jaké jsou.

fik

Tuším že za prohlídku 300 vydřiduši,za zkouknutí a vyzkoušení zásuvky dobrej kšeft

laguns
hodnocení

A zapis do technickeho prukazu 50Kc

w69®
hodnocení

0x

Tařné zařízení jsem si namontoval sám. Na stk zkontrolovali upevnění a el. zásuvku. Musel jsem mít typový list, do kterého dali razítko, a vystavili protokol pro oddbor dopravy. Na stk jsem platil 200 kč, na úřadě 50 kč.

hodnocení

0x
Taky jsem toto absolvoval
Sám jsem si to namontoval, dojel na technickou zeptali se kdo montoval a koukli na zapojení zásuvky a dali potvrzení ( a to je vedle šroubu v zadnim čele vyrezlá díra 3 x 3 cm ale neni vidět). Za měsíc jsem nebyl schopen dojít na zápis do tp... Při kontrole to nikdo nehrotil( oni si toho ani nevšimli).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]