Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamena kabelu na přivesu

Od: jkl odpovědí: 5 změna:

Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli bude problém ,když vyměním kabely většího průměru za kabely menšího průměru.

Mám vlek za malotraktor. Baterka je klasicka 12V ... kabely jsou potrhané,zaoxidované...objednal sem tedy nové co jsou určené pro přívěsné vozíky (svazek se sedmižilnými kabely). Když jsem to porovnal s těma dosavadníma jsou průměrově menší. Potřebuju to napojit do svorkovnice(čokolády) a od ní povedou ke svetlům zase ty původní hrubší. Bude to nějaký problém? Děkuji za připomínky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Nebude na vleku není nic jiného než na přívěsném vozíku.

stonek*
hodnocení

0x

Rozhdující je průřez vodiče, nikoli průměr celéh kabelu. Starší kabely měly tlustou izolaci, nové bývají z kvalitnějších izolačních materiálů, takže na nich může být méně "gumy" a stejně mědi. Jestli je kabel určený pro přívěsné vozíky a nemáte to na konec vleku třeba 10 metrů, tak je to v pohodě.

jkl
hodnocení

Díky za rady...mědi tam bude v tom novém kabelu o trochu méně.Nicméně je přímo určen na přívěsné vozíky.Kabel ten nový ma délku 3 metry do svorkovnice od svorkovnice vedou kabely dalších cca 1,2 metru ke světlům. Jen bych nerad aby se třeba spálily

jmhad*
hodnocení

0x

Já dal ten kupovaný 7 žil na na vozí i na karavan, který má podstatně více světel. Ten proud,který tam teče není zas tak velký, aby to tyhle dráty nezvládly

hodnocení

0x

Bude to fungovat, dejte to tam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]