Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sněhové řetězy na kolo 195/65 R15

Od: mirazbira odpovědí: 5 změna:

Potřebuji poradit s výběrem sněhových řetězů. Jedu na hory, kde jsou potřeba. Nikdy jsem je nenasazoval ani nepoužíval. Nevím jaký tip řetězů vybrat ani nemůžu podle popisku vybrat žádné řetězy, které by pasovali přímo na můj rozměr. Zároveň nechci řetězy za 2000,- (použiji je jednou ročně a to ještě jen možné při cestě na lyže pokud se trefím do padání čerstvého sněhu). Můžete mi prosím poradit a dát nějaký tip na levné řetězy?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

3x

Tip vám nedám (já sám mám řetězy koupené už asi před 15 lety za 500,-Kč a použil jsem je 2x).
Jen jednu radu dát můžu - počítejte s tím, že ty velmi levné řetězy mají použití do rychlosti max 50Km/h a když vám praskne a poničí vám auto, nikdo vám nic nedá (takže používat max pro rychlost jízdy krokem). Drahé řetězy (konkrétně RUD) mají zaručenou rychlost do 80km/h.
Vybírat můžete třeba tady

mirazbira
hodnocení

Já je možná použiju pouze 1x a to ještě pouze na krátkém úseků a na "dovyšplhání" k chatě. Ale byly mi na cestu doporučeny tak bych nerad někde s dětmi mrznul v závěji. Díky za tip, našel jsem co potřebuji.

asd1
hodnocení

2x

Typ určitě s nasazováním bez popojíždění (obhodit kolo vzadu spojit obruč, vepředu zaháknout a zajistig "gumicukem") Mám cosi z OBI za 500,- párkrát jsem s nima kousek jel a OK.

Nasazování natrénovat předem. Na místě je lepší nasazovat v klidu někde na parkovišti než až po zahrabání - auto napůl ve škarpě, podběhy plné sněhu a kolem jezdí nervózní auta co vám nepomůžou ale spíš přejedou nohy...

Pokud jde o vyjetí z parkoviště nebo rozjetí do kopce po zastavení, tak je lepší pytlík s pískem nebo nalámat větvičky nebo vyhrábnout hlínu z příkopu než se babrat s řetězama.

Hodí se lopata, ideálně velká hliníková "uhelka" s násadou zkrácenou aby se vešla do kufru. Malé plastové hračky leda jako nouzovka a rády v mrazu praskají.

mirazbira
hodnocení

ještě doplním otázku , auto je Opel Zafira

hodnocení

0x

Nechci řetězy za 2000,- ! Tak to si nekupujte žádný. Kamarád si kdysi koupil na novýho Multivana řetězy někde v Kauflandu za pár tisíc a ty mu roztrhaly blatníky. Nevyreklamoval vůbec nic.

Proč pořád všichni shání všechno levné, levné, levné. Nechápu to! Kupuj kvalitu a ne srač.. . Máš na auto, máš na lyže, máš na víkend na horách, ale pro bezpečnost neuděláš nic ! Opravdu tomu nerozumím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]