Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám staré auto z roku 1993 a zatím s ním jezdím.Chci si ale pořídit novější vůz,ale tenhle nechci tzv. "ekologicky zlikvidovat". Co se stane vozem,který bude v registru,nebude mít stk ani zelenou kartu a bude uložen někde v garáži.Jde mi o to ,že jsem vůz zdědil po zemřelém příbuzném a on k němu měl citový vztah.A já ho nechci nechat zničit,když ho mám kam dát.at udělá někdy někdo za mě.
Děkuji za odpovědi
Zcela legálně - auto uložte tzv. do depozitu (tj odstavte auto na soukromý pozemek, zajištěte ho proti úniku kapalin, odevzdejte RZ + malý TP). Za poplatek 50,-Kč ohlašte změnu - nechte do velkého TP zapsat kde je auto uloženo (jakýkoli soukromý pozemek či nemovitost - nemusí být ani váš, nic se k tomu nedokládá), a jaký je účel jeho uložení do depozitu (třeba renovace) - není povinné, ale nic touto akcí nezkazíte. Pozor - čistě teoreticky mají úředníci možnost si to auto a jeho uložení přijít kdykoli fyzicky zkontrolovat!
To je samozrejme nesmysl. CKP byly tyto praktiky castecne "zatrhnuty" a navic u neprovozovanych aut nebyl problem se neopravnene pokute vyhnout.
Jinak samozrejme existuje docasne vyrazeni vozidla (depozit), takze auto opravdu neni nutne likvidovat nebo prodavat...
Zatrhnuty ji rozhodně nebyly. Bylo napaden způsob, jakým zjišťovala, které auta jsou v registru a přitom nejsou pojištěná. (šlo o vysoké množství chybovosti v tomto postupu) Nicméně na povinosti za takové auto platit, v případě, že je v evidenci a nemá pojištění, to nic nemění. Za takové auto se hradí 30-70Kč/den. A ta faktura příjde. Tomu se nidko nevyhne.
Původní příspěvek jsem přepsal, protože jsem si neuvědomil o možnosti uložit auta do depozitu. Na 12 měsíců, o 6 dalších lze žádostí prodloužit.
Tak to se omlouvám za mystifikaci. To že byl dotyčný paragraf zrušen mi opravdu uniklo.
§ 24c zákona č. 168/1999 Sb. byl bez náhrady zrušen, takže žádný příspěvek 30-70kč/den nemohou vybírat.
@mytrix ... to jako dám auto do depozitu,abych neplatil povinný cca 3000,- a budu platit 900,- x 12 = 10.800,- příspěvek? to je přeci taková blbost,že to snad nikdo nemohl odsouhlasit ... kde je to napsaný? na todle bych ten paragraf chtěl vidět !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.