Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré auto nez stk pov.ručení?

Od: kubu odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,mám staré auto z roku 1993 a zatím s ním jezdím.Chci si ale pořídit novější vůz,ale tenhle nechci tzv. "ekologicky zlikvidovat". Co se stane vozem,který bude v registru,nebude mít stk ani zelenou kartu a bude uložen někde v garáži.Jde mi o to ,že jsem vůz zdědil po zemřelém příbuzném a on k němu měl citový vztah.A já ho nechci nechat zničit,když ho mám kam dát.at udělá někdy někdo za mě.

Děkuji za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

3x

Zcela legálně - auto uložte tzv. do depozitu (tj odstavte auto na soukromý pozemek, zajištěte ho proti úniku kapalin, odevzdejte RZ + malý TP). Za poplatek 50,-Kč ohlašte změnu - nechte do velkého TP zapsat kde je auto uloženo (jakýkoli soukromý pozemek či nemovitost - nemusí být ani váš, nic se k tomu nedokládá), a jaký je účel jeho uložení do depozitu (třeba renovace) - není povinné, ale nic touto akcí nezkazíte. Pozor - čistě teoreticky mají úředníci možnost si to auto a jeho uložení přijít kdykoli fyzicky zkontrolovat!

hodnocení

1x

Vozidlo je převedeno ze zemřelého?

Vozidlo odstavíte v garáži, sundáte značky, odnesete je na evidenci vozidel, necháte tam i malý techničák. Nic složitého

Vše OK a dle práva.

mytrix*
hodnocení

0x

Můžete vložit SPZ do depotizu na max 18 měsíců, pak povinné ručení platit nemusíte.

k2

To je samozrejme nesmysl. CKP byly tyto praktiky castecne "zatrhnuty" a navic u neprovozovanych aut nebyl problem se neopravnene pokute vyhnout.
Jinak samozrejme existuje docasne vyrazeni vozidla (depozit), takze auto opravdu neni nutne likvidovat nebo prodavat...

mytrix*

Zatrhnuty ji rozhodně nebyly. Bylo napaden způsob, jakým zjišťovala, které auta jsou v registru a přitom nejsou pojištěná. (šlo o vysoké množství chybovosti v tomto postupu) Nicméně na povinosti za takové auto platit, v případě, že je v evidenci a nemá pojištění, to nic nemění. Za takové auto se hradí 30-70Kč/den. A ta faktura příjde. Tomu se nidko nevyhne.

Původní příspěvek jsem přepsal, protože jsem si neuvědomil o možnosti uložit auta do depozitu. Na 12 měsíců, o 6 dalších lze žádostí prodloužit.

doplněno 19.01.16 17:16:

Tak to se omlouvám za mystifikaci. To že byl dotyčný paragraf zrušen mi opravdu uniklo.

on51ody

§ 24c zákona č. 168/1999 Sb. byl bez náhrady zrušen, takže žádný příspěvek 30-70kč/den nemohou vybírat.

mytrix, buď se mýlíte, nebo neznáte platné předpisy, nebo ...

mcmerkurion*

@mytrix ... to jako dám auto do depozitu,abych neplatil povinný cca 3000,- a budu platit 900,- x 12 = 10.800,- příspěvek? to je přeci taková blbost,že to snad nikdo nemohl odsouhlasit ... kde je to napsaný? na todle bych ten paragraf chtěl vidět !

cechacek*
hodnocení

0x

Pokud nebude na veřejném prostranství, ale na vlastním pozemku pokusil bych se o vyřazení z důvodu ponechání jako budoucího veterána.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]