Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží tekuté řetězy?

Od: yourlady* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,budu poprvé stříkat tekuté řetězy.Jak dlouho vám vydrží? A ještě:jak dlouho cca zasychají?A když se mi stane,že je nastříkám,nechám zaschnout,a ještě nevyjedu,zůstanou tedy zaschlé na pneumatikách třeba měsíc a znovu před jízdou stříkat nemusím? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nemám zkušenosti, protože místo hovadin mám opravdové a kvalitní řetězy. Nicméně návod snad musí být na obale, ne?

Nečekejte, že tekuté řetězy nahradí kovové. Slouží spíše jako nouzovka a vydrží na pneu tak do kilometru.

yourlady*
hodnocení

Dík,chci je opravdu jako nouzovku,.Žila jsem v Alpách,tam se prodávaly śvýcarské,2 balení jsem si dovezla,lidi si je tam chválili,ale jak říkám,obecně s aplikací nemám zkušenoat,proto se ptám

yourlady*
hodnocení

Není,jinak se ptát nebudu.Tekuté řetězy jsou,pokud má člověk dobrou značku,osvědčené léty,takže je za hovadinu nepovažuji.Prosím odpovědi pouze od někoho,kdo má zkušenost a odpověď tak bude přínosná.Děkuji za pochopení

hodnocení

0x

Tekuté řetězy jsou dost o ničem. Dobře drží na suché gumě, na mokré moc ne. Rozhodně nepočítejte, že to vydrží v řádu dní - ošoupne se to po maximálně pár km. Párkrát jsem je zkoušel, ale v našem drsném podnebí je to o ničem. Dobré zimáky odvedou lepší službu a nemusí být ani drahé - na jednom autě mám Vraníky a nemůžu je vynachválit právě v opravdu zimních podmínkách

yourlady*
hodnocení

Dík.Bábinka si je kdysi stříkala na boty a běhala po ledu jako mladice :)Ovšem na suché boty,pochopiitelně.Na auto s nimi počítám jako s nouzovkou mít je sebou

hodnocení

0x
Na nějaké vyjetí z parkoviště apod je lepší vozit krabičku se štěrkem. Jinak na zimu dávám do auta lopatu, udělal jsem si ji skládací. Roky jsem jezdil na rozvozech v jeseníkách Ramzová apod, snad o tom něco málo vím. Pokud budu potřebovat něco šplíchat na gumy, tak to je vždy na mokré, takže jsem skeptický.

hodnocení

0x

Viděl jsem zrovna včera v automagazínu na německé televizi test řetězů ve speji.

Nastříkali je na všechny čtyři kola, nechali pět minut "zaschnout" a pak se zkusili rozjet na zasněžené cestě do mírného kopce.

Kola hned proklouzly a auto stálo na místě. Žádná snaha popojet dopředu.

V návodu na tom koupeném výrobku musí být údaje jak výrobek použít.

A ty nastříkané řetězy určitě nevydrží měsíc. Odhaduju možná pár kilometrů.

yourlady*
hodnocení

Já mám švýcarské tekuté řetězy,žili jsme v Alpách,tam tím stříkali,nemám je u sebe,ale můžu pak napsat značku,měl to tam skoro každý.Měsíc:ptám se ne měsíc jezdit,ale nechat zaschnuté delší dobu,např.měsíc a pak teprve vyjet.Nastříkala jsem na suché gumy,chtěla jsem jet,nakonec teď ale nepojeu,tak mě zajímalo,zda to vydrží zaschlé na gumách,je to drahé,tak to nechci vyplancat.V Alpách s nimi jezdili lidi hodně,je to pořádně mazlavé,rychle to zasychá a používali to místo běžných řetězů,v ČR jsem tu značku nikde neviděla,prostě nastříkli a jeli,naši sousedi to všichni měli. Takovéhle věci,jak dlouho vydrží atd.v návodu nejsou,proto se ptám na praktickou zkušenost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]