Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Námraza na skle auta

Od: fanos56 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Na internetu bylo smíchat ocet v poměru s vodou a nastříkat na skla auta že je to proti namrzání skel. Tak jsem to provedl ale učinek žádný namraza šla těžko z oken škrábat. Mužete poradit něco učinného co opravdu funguje nebo nic není? Vím existuje kryt na přední sklo proti námraze. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdyby fungovala chemie, tak se okna nezakrývají. Jelikož nic takového není, co vydrží proti mrazu, zakrytí je to nejednodušší.

Chemie možná nefunguje, fyzika naštěstí jo. Nikdy jsem neměl potřebu zakrývat skla, dnes bylo -11° C, na odmrazení předního skla a skel předních dveří mě stačila 2l PETlahev s vodou o teplotě cca 55 °C. V tomto mrazu následně sklo ostříknu ostřikovačem se zimní směsí - aby ta voda nenamrzla, kde nemá. Docela jsem se bavil, jak mnozí už měli půl okna oškrábanou, nicméně ještě stále škrabali, když jsem já už odjížděl. Sousedi v okolí už pochopili a polévají též. :)

fran56ris*

Dávám Ti za pravdu. Pet láhev - zhora polít sklo - gumová stěrka a než auto začne topit skla vydrží nahřátá a nezamlžují se.

Vyzkoušeno je i pára z wapky při mínus 20 stupních.

Nikdy žádné sklo neprasklo. Kdo tvrdí opak je i-diot a nezná postup při výrobě autoskel a co vše musí vydržet.

To by totiž musely praskat samy od sebe na poušti nebo naopak za polárním kruhem. A jelikož se tak neděje tak se nikdo nemusí obávat škody.

Promon a Fran56ris-přidávám se k Vám!*palec*

doplněno 19.01.16 18:57:

Zrovna dnes pří -18°C. Přijedu a skla čistý,náš firemní řidič NA jen oškrábaný průzor a musel ještě pro mistra,tak jsem mu poradil at to poleje-tak vzal zbytek vody v konvici po ranním kafi a pak se divil -hele ono to leze i zevnitř z okna a úřes malého pavoučka neprasklo ani se tento nerozlezl!

rocco*
hodnocení

1x

Tekuté stěrače

asd1
hodnocení

0x

alomatka nebo karton na sklo, vlažná voda

mot
hodnocení

0x
vyhrivane celni sklo funguje na 100%

gumid
hodnocení

0x

taky polévám a nikdy neprasklo nic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]