Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jak je to se zatmavením předních oken u řidiče? kolik % muže být diky
Jen je nutné specifikovat o jaké auto se jedná. Prakticky všechny auta, pokud to nejsou nějaká extra stará, mají toto zatmavení již z výroby. Měli to již například Fabie I.
Poznáte to jednoduše, stačí si pootevřít okýnko, za něj přiložit bílý papír tak aby přečuhoval přes sklo a pokud je papír za sklem tmavší, je sklo již zatmavené.
Na takto zatmavená skla není již možné jakékoliv fólie dávat.
jo tak já mám 10% :D propustnost neni tam vidět jen je divné že to policii vubec nezajima ale nejspiš to sundám a dam tam těch 75
75% propustnost zanamená, že sklo je téměř bílé. Většina lidí to ani nerozezná.
Policii to zajímat nemusí, ale na STK s tím určitě neprojdete. Už dříve to byl problém a od nového roku kontroly opět přitvrdily.
po STK už mám a má vubec PČR měráky na měření propustnosti? vím že se to dřiv řešilo a pak nic ..
Většinou je nemají co vím, ale v případě pochybností vás doprovodí na nejbližší stanici STK, kde již vše potřebné mají.
Druhá věc je, že pokud je vidět, že sklo je viditelně zatmavené, tak ani nic dokazovat nemusí.. Hodně to celé záleží na konkrétní hlídce.
Btw: Tu STK bych chtěl vidět, pokud jste kontrolou prošel s těmi skly, tak si koledují o pokutu a odebrání licence. Pozor i to může policejní hlídka řešit - jak je možné, že jste STK prošel.
Měřák potřeba je, protože absolutní zatmavební může být jíne
Když aplikujete fólii na sklo s propustností 70% - tedy maximální povolenou a přitom samotné sklo již toto zatmavení mělo z výroby, pak celková míra zamtmavení je vyšší.
Tady nejde o policii. Jde o to, že se zapleteš do nehody a může to zjistit zástupce pojišťovny.
Polici by to právě zajímat mělo. Dohlížejí snad nad dodržováním zákona.
Nebo vy v práci nemusíte pracovat?
Fabie i Octavie měly v základu čirá skla bez tónování. Většina ostatních aut měla tónování už v základu.
Ze začátku měl čirá skla základní výbavový stupeň "Fabia". Od vyšší výbavy Classic už byla tónovaná skla. Později to měly výbavové stupně Junior a Easy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.