Dobrý a pohodovy den přejí všem na tomto webu. Prosím o radu při problémů,který nastal. Je následující: Minuly týden v neděli, jsem měl hovor po mobilu,kde se mi představil majitel jednelogisticke dopravy,j/na starší inzerát,který jsem si podal/ s tím,jestli bych nemohl od pondélka nastoupit,jako řidič dodávky. S tím, že me bude týden zaučovat řidič,který mě bude vysvětlovat především trasy a ostatní s tím související. Předem jsme se ještě dohodly,že mohu po týdnu odjejit, pokud mi tato práce nebude vyhovovat. V pondělí jsem tedy nastoupil. Majitel nechtěl vidět ani mé doklady totožnosti, ani výpis tr.rejstříku,který jsem mu přeci jen ukázal. Po naložení zboží do dlouhé (iveco s hydraulickým čelem) - dodávky, mi majitel stroze oznámil, že kolega,který mě měl zasvecovat, se této dlouhé dodávky boji a že tedy pojedu já. Mám i Sk. C- takže jsem nic nenamital. Průběh celého dne,byla jen jedna velká honička. Bez odpočinku, jídla,bez WC. Ani napít jsem se nestíhal. V 17 hod. jsme se vrátili a to ještě s třetí novým zbytkem zbozi, které jsme nestihli v tento den dopravit na uvedené adresy. No nic. Druhý den,po příchodu do práce, mě majitel oznámil, že kolega do práce nedorazí a ze tedy tudíž pojedu samostatně. Odpověděl jsem,že to celé nezvladnu. Jeho odpověď byla,že ano. Představa, že mám naloženo přes třicet adres,mi nedělala dobře po těle. Plus i ta skutečnost, že navigační přístroj byl jen mobil s nevelkým displayem,se slabým hlasem a bez úchytu na přístrojové desce! Mobil jsem měl položený na sedadle spolujezdce a po celou trasu jsem měl hlavu vykroucenou,jako nemocný oslík. Pozornost při řízení si dokazete jistě představit. Nerad bych,aby toto čtení bylo pro Vás zbytečně dlouhé. Omezim tedy na to podstatné. Stalo se,že jsem ve slepé a značně úzké cestě při couvání (na ledu),nepatrně zavadil o sloupek dřevěného plotu a vznikla tak díra. Cihly byly bílé a drželi maltou. Byly rozbité dvě cihly a plot zůstal nepoškozen. Zazvonil jsem na majitele,ale nebyl doma. Soused naproti celou událost viděl a protože měl číslo na onoho poskozeneho-informoval ho. Mě nechal být a nezajímal se o nic. Ani o mou totožnost. Zavolal jsem tedy majiteli a informoval ho cele o této události, která se mi stala. Odpověděl, ať tam poč kam a že do pul hodiny přijede. Přijel, zjistil,že dodávce se nic nestalo, vyfotil místo a řekl, že to sice vypadá hrozivě, ale že vše je v celku a že to nechá na posouzení zednické firmy. Upozornil jsem ho,že soused od naproti bude mit zřejmě kontakt. Zazvonili jsme tedy u něho a opravdu kontakt měl. Předal nám ho. Proběhl hovor s majitelem poškozeného plotu,který byl v práci a který nic nenamital, když se to bude řešit, ne pojišťovnou, ale opravou zednické firmy a že nám večer zavolá finanční částku opravy. Podotykam, že majitel plotu měl k dispozici jen mé jméno a příjmení + mobil číslo. Po tomto hovoru jsem pokračoval dále po vymezených trasách. V 17 hod jsem se vrátil a předal vše, co bylo v mé pracovní součinnosti. Majitele jsem se poté dotázal, zda mi v pátek (tak jsme se domluvili)_ dá týdenní mzdu. Řekl, že nikoliv,protože plot,který jsem poškodil, budeme hradit každý s poloviční částkou. Neměl jsem v tento den už žádné síly, abych komunikoval. Byl jsem ale rozhodnut,že do práce už neprijdu. Mobil jsem měl zapnutý a očekával jsem,že majitel mi bude volat,proč jsem nepřišel do práce. Nic z toho nebylo. Nezavolal. Dnes,tj. v neděli jsem dostal MMS zprávu s fakturacni nabídkou od zednické firmy,přesně rozdělenou částkou (tedy,alespoň si to myslím), kde stoji celková částka 5123czk. Nic víc. Žádná zpráva. Nic. Moc Vas tedy tímto prostřednictvím, chtěl poprosit o rady,či postup, jak se mám, nebo nemám zachovat. Budu Vám vděčný za rady. K mé osobě doplňují, ze jsem 61 ročník, bydlim ve slušné ubytovně, nemám majetek, mám úřední adresu a penále u zdravotní pojišťovny. Jsem bezproblémový typ člověka, dochvilny,pracovitý,spolehlivý a naivně důvěřivý. Přestože mi různí zaměstnavatelé dluží za poslední rok a půl částku pres padesát tisíc - zůstávám pořád lidskou bytostí, byť se přízeň osudu se mnou nemazli. Nutno dodat, že si dobře uvedomuji, že si za všelijaké problémy mužů z velké části sám. Vim to o sobě. Ještě jednou děkuji za vše, co by mi mohlo pomoci. Díky za Váš čas i Vaše odpovědi. S láskou i úsměvem tz
nevidim důvod proč byste měl cokoliv platit,auto kterým ste způsobil škodu má zákonou pojistku z které by se to mělo vše hradit,takže jelikož je škoda malá tak by mělo stačit vyplnit ty europrotokoly co se musí v autě sebou vozit a odnýst to na pojištovnu u který je ten služební vůz pojištěn
a je dobrý si pořídit i dokumentaci škody a to jak na služebnim voze tak i na majetku na kterým byla škoda způsobena,předejde te tím různým možným nepříjemnostem který by si na vás mohl vymyslet jak zaměstnavatel tak poškozený
takže neváhej te a jednejte !
tondaant
Diky Toteme...za Tvoji odpoved. Vazim si toho. Dekuju
nickys
dabel: Který zákon vám nařizuje vozit v autě jakýsi europrotokol? Tvrdíte, že se MUSÍ. Inu NEMUSÍ.
Pro tazatele: Samozřejmě nic neplaťte, řešte s pojišťovnou.
Hlavně nic neplaťte, ať se stará majitel, stejně Vás okrad a nevyplatil peníze. Tuším, že jste neměl ani pracovní smlouvu, tak vo co jde. Sms vymažte a hotovson. Kdyby náhodou majitel firmy vyskakoval, tak bych mu řek, že se na jeho chování přeptám na pracáku a navštívím i advokáta.
ani bych se nedivil, kfyby to dal na povinne ruceni a jeste skasl Vas. Nic neplatit, at si to vyresi s pojistovnou. Kapl jste na typickeho ceskeho podnikatele...
tondaant
Taky Ti Libore dekuju. Za tvuj cas i odpoved. Diky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.