Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posyp silnice štěrkem

Od: fag odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

jezdím po úseku, který se místo posypu solí ošetřuje štěrkem a jakmile projede auto v protisměru, dost často se stane, že od něj odletí kamínek z posypu a oseká mi čelní sklo. Na podzim jsem nechal čelní sklo vyměnit a nyní už je na několika místech osekané od toho štěrku a mám pocit, že po každé jízdě po tom úseku, kde je štěrk a projetí vozidla v protisměru, mi na čelním skle přibydou sekliny. Opravdu se mi nechce měnit čelní sklo po každé zimě. Dá se tento problém nějak vyřešit? Nemyslím tím připojištění čelního skla. Máte i vy s tím štěrkem na silnici problémy? Děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

0x

štěrk ničí nejen skla, ale i světloměty a lak vozidel, především hrany blatíků, pžednoí spojlery atd...

Tento problém se dá vyřešit zákazem posypu štěrkem, je nutné obrátit se na svého poslance

Bohužel šterk je na rozdíl od soli ekologický, na jaře se zamete nebo odmete

Sterk se pouziva hlavne tam , kde se nesmi pouzit sul (chranene krajine oblasti , spodni vody , reky) jezdim tam take a nikdy jsem nemel problem , ze bych to na aute poznal.

hodnocení

0x

Tak štěrkem se rozhodně nesype celou zimu, ale jen podle potřeby. Třeba když je čerstvě napadaný sníh.

rozhodně se štěrkem celou zimu sype ale asi ne zrovna u tebe.. řešení je nechat auto v garáži.. pokud se tam solit nesmí, nepoužil by se štěrk a vy by jste skončil v příkopě tak by jste zase nadaval, že nebylo posypáno...

No. U nás se klidně sype i pískem. On třeba štěrk na hodně umrzlej sníh, nebo na led nemá jaksi žádnej účinek.

fik
hodnocení

0x

To je daň kterou platíme za svoje pohodlí a neschopnost. Štěrk ti zničí lak a způsobí že v těch osekaných místech to začne hnít..na soli zase zhnije úplně všechno i bez toho aniž by se to osekalo,nehledě na to že tohle sviňstvo zničí všechno kolem silnice. Jezdím po silnicích kde se nesolí ani nesype a žiju,vždycky jsem dojel ,takže ať mi nikdo neříká že to nejde a to mám jen obyčejnou předokolku. Problém je že dneska dostane řidičák každý im**cil který o něj požádá,a takoví když nemají rozsolenou silnici tak by se pozabíjeli. Nevyřešíš to nijak,buď přestat jezdit v zimě,nebo si koupit tank a jezdit po poli,tomu nějaká ta hlína nevadí a ten pancíř neprorezne ani za 1000 let

hodnocení

0x

Na tom moc nevyřešíte. Ten šutr si prostě jednou za čas najde Vaše čelní sklo a je hotovo. Snad jen- v tomto období se držím dál od aut přede mnou, ale zabránit poškození skla ani tak nejde, chytíte to od protijedoucího, takže sklo stejně měním tak jednou za rok, maximálně za dva. Proto je velmi důležité mít připojištění skel, protože mě přijde naprosto ujeté někoho nahánět a vinit z něčeho, zač nemůže a čemu nemá šanci zabránit. Existuje sice ještě možnost určité poškození skla opravit :

autoskloteam.cz/...

ale to považuji za vhodné tak jedině pro veterány a podobné exoty, na něž je problém sehnat sklo. U běžných aut je to prostě spotřebák...

gumid
hodnocení

0x

Lepší štěrk nežli sůl. Po soli mi rezne auto. Po štěrku určitě ne. Stačí v takovém úseku nejezdit rychle a štěr tolik neodlétá a mí zástěrky.

Sůl je svinstvo a to nejsem ekolog, ba naopak.

buss

Stačí v takovém úseku nejezdit rychle a štěr tolik neodlétá
To je k ... když mne předjede jiný a ohodí, od vlastního mi na sklo nic neletíí. Byly úseky, kde se nijak neošetřovalo, jezdilo na letních a šlo to.

datlik3
hodnocení

0x

Zdravim, Presne jak pise GUMID, Lepsi sterk, nez ta po**na sůl. je z toho jen brecka a to je pak horsi, jsem rad ze u nas se jen sype sterk, (ochrane pasmo) a kdyz clovek jede rozumne tak zimni gumy a lehka noha a predvidavost, vas doveze do cile:)

Jinak ty kaminky jasne ze mam osekane sklo i halpnu, ale co, je to "jen auto" a kdo ma pojistku na sklo(tak si ho muze menit kdy chce*smich*) a kdyz je zima tak je snih a tak se stim pocita , ale vetsinou je to rychlosti doho co jede proti vam, takze s tim toho moc nenadelate.

hezky zbytek dne a mene rozbitych skel

saladin
hodnocení

0x

bohužel to se ošetřit nedá jinak, než nechat auto doma. Ale pokud vám to na čelním skle nedělá velké praskliny ale jen škrábance tak je podle mě výměna skla zbytečná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]