Nejste přihlášen/a.
Za jak dlouho se zadře motor ,který jede bez olejové náplně.Je tu někdo kdo to osobně zažil.
Záleží jakej motor,kdysi ve Fiatu typ motoru 128A,bylo tam dost málo oleje a jen při prudší otočce na silnici po bliknutí kontrolky okamžitě stál.Byl to myslím vysokoobrátkovej motor.Obecně si myslím že bez oleje dost rychle.
Je to hodně let, u Š1203 mě v zatáčkách blikala kontrolka, páč jsem měl málo oleje. Musel jsem ještě odvézt synka do mikrojeslí a při cestě do garáží se motor zadřel tak, že se zastavili kola. Jelikož ale motor byl opotřebený a docela jsem si to i přál, nic se nastalo. Vyměnil se motor a odpoledne jsem už zase jel.
Takže nevím kolik minut to jelo bez oleje , ale překvapilo mě to, jak to bylo rychlé.
Synkovi se povedlo podobné (byla zde i fotka) zastavil před vraty a šel je otevřít. Motor necha půštěný, a nežli otevřez zhasl motor. Už se nenastartoval, páč prasko rozvodové kolo, jelikož se zadřela vačková hřídel.
No,je to asi tak,že nový,nebo zánovní motor do 100 000 km najeto,se zadře skoro ihned po ztrátě oleje.Měl jsem ale Š 1000 MB,
která měla 160 000 km za sebou,oleje pila víc jak benzinu a po zadření a rozpadnutí pístu "dojela" z Rudné do Berouna.Je to asi 20 km.
Se Š 100 z autoškoly jsem najel asi 10 000 km,každou chvíli bez oleje a nezadřela se.Při generálce motoru jsem pak zjistil,že dva písty už vůbec neměly kroužky a píst těsnil jen karbonem nad stěracím kroužkem.Taky už se s ní nedalo jet,pokud seděly uvnitř dvě osoby a řadil jsem před každým stoupáním.
Ale vážení kamarádi ,motoristé,nechci tím říci,abyste své miláčky takto týrali.kontrolujte stav oleje aspoň dvakrát do měsíce a také spotřebu,abyste podobné kratochvíle nezažili.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.