Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dacia duster, skoda yeti, suzuki s-cross,...?

Od: rotorod® odpovědí: 13 změna:

dobrý den

mám v plánu si koupit nějaké auto v blizke budoucnosti. Nechci totální nový vůz, budu se dívat po jetých, předváděcích apod... Neříkám že nechci klasické auta, ale takový styl jak v nadpisu se mi líbí. Chci se Vás zeptat na zkušenosti, rady, jestli se více dívat po škodě, či dacii, či suzuki, či uplně jiné značce?(co). Cena cca 300tis, spotřeba co nejmenší. Výbava se dá nakombinovat a vybrat, ale co je tzv spolehlivější, lepší, co se méně kazí, lepší jízdní vlastnosti...yeti,duster,s-cross, něco jiné?

děkuji za rady,názory, tipy

díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Doporučuji Suzuki - spolehlivé a prostorné vozy s rozumnou spotřebou.
Vybral bych si SX4 kterých se u nás prodalo dost a byli levnější než jeho nástupce S-Cross

hodnocení

0x

Osobně se mi s tím malým motorem 1,6 a pětikvaltem nelíbí a nechtěl bych řešit servis, ale dost se prodává MITSUBISHI ASX. Loni šlo koupit za cca 330 k nové. Teď trochu podražilo. Je to sice tak pro maminy po městě na vození děcek do školky, ale za tu cenu..

mzxy*
hodnocení

0x

místo předváděčky za 330 tisíc bych si koupil ojetou A6 3.0 TDi z roku 2006 z 150 tisíc a 180 tisíc bych si nechal na servis a na naftu

Pěknou šedou limuzinku s chromavanou lištou na zadní kapotě, nechat bych si předělat přední světla autorizovanou firmou

nekazí se, je pohodlná, má dostatek výkonu a hodí se i pro delší cestování

pokud to má sát před barákem na slunci a dešti a sloužit k jízdám do školky a pro rohlíky k vietmacům za roh, tak stačí starý yaris od německého turka za 600 éček

unodedado

10let stará A6 má to nejlepší za sebou. Průměrně bude mít najeto 300-500tis km a začínají se objevovat větší poruchy a problémy. Němec si pojezdil a ví, že je čas dostat jí z baráku. Ale čech si myslí, že když koupí ojetou, tak ušetřil milión.

jmeno
180 000 nebude na opravy ani stačit, a navíc se na vylítanou ojetinu ani neptal, mzxy je odborníkem na slovo vzatým, nemůžu napsat že je b-b.

daniel*
hodnocení

0x

Z těchto 3 rozhodně Suzuki s-cross je sympatické auto - je prostorne - pozor snad až nad Dustera ani jedno není určeno do terénu a to se dočtete i v manuálu. SUV je trend - Offroad do města, v uvozovkách hatchback s vyšším podvozkem avšak nepopíratelnou výhodou je že posez je vyšší a tím lepší rozhled, vyšší bezpečnost, pohodlý nevýhodou naopak je vyšší spotřeba a celkově dražší provoz například náhradní díly apod, větši náklony v zatáčce oproti malým autům, není to ale dramatické a je to logické ve chvíli kdy je auto vyšší než širší bude se trošku naklánět. Mě se taková auta také líbí, na chalupu s ním po polňačce beze strachu dojedete avšak mimo ně jsou určena jiná například u Suzuki je to Vitara.

Duster má dobré vlastnosti v térénu a už možná trošku balancuje na hraně a možná i za ní lehkého teréňáku, dalo by se nazvat nastupcem Lady Niva - dobrý dříč za málo peněz, ovšem zpracování interiéru a dokola kolem vlastně celé auto je tak nějak spartánské - není laciné !- je prostě maximálně jednoduché, za jízdy ani při pohledu nemáte pocit že sedíte v něčem co moc nestojí, nemáte pocit že by to bylo špatné je prostě cítite že vše má prostě být takové jaké je a má dělat jen to jedno nic víc a nic míň, na druhou stranu neznám a nejspíše ani neexistuje auto které by za ty peníze dojelo v terénu dál. Ano často vás zamrzí že ostatní mají utulnější interiér, více hejblátek, líbivější tvary ovšem ve chvíli kdy auto sjede z cesty dáva to celé smysl a kde jaké jiné SUV necháte daleko za sebou - tedy Duster ANO- pokude chcete terén jinak .. spíš ne

hodnocení

neřikam že 100% chci jedno z těch aut. ale prostě se mi tenhle typ auta líbí. Otec má firemního dustra, čtyřkola diesel, výbava super, a v zimě i s přívěsem a nákladem 600kg (protože tak pravidelně jezdí po celé CR) tak spotřeba cca 5,5. V létě má okolo 4,5l pravidelně. Tak tohle mě nakoplo, že spotřeba je super. Ale cena auta co má on je přez půl mega :(

ja nechci ani nemám v umyslu jezdit po trávě,terénu. Prostě normální silnice, v zimě na lyže na kopce, takže se dívám po 4x4taky.

díky za názory a budu rád za další, případné jiné auta

k2

Ja teda nevim, ale ta spotreba mi prijde dost z rise snu, nebo ta jizda musi byt brutalni ekorallye.

cl
spritmonitor.de/... 2 lidé z 283 se dostali s průměrem pod 5 litrů. A určitě ne s 600kg přívěsem. A určitě ne s českou naftou. Jak říkáš - říše snů.

hodnocení

dneska s nimi budu, tak se ho zeptám jak je na tom teď

doplněno 16.01.16 17:59:

ano máte pravdu, ted má spotřebu 7,5 s tím nákladem, nějak sem se spletl

cl
Ale i to je krásná spotřeba. ;)

dylin
hodnocení

0x

Z těch tří bych vám doporučil Suzuki... vlastním Suzuki "Oheň" z roku 2005 (děda S-Crossu) a je to držák, blbuvzdorný, nehnije, nežere a nechává se rádo točit do vysokých otáček (jako každý Japonec). Vyměnit po mně chtěl zatím jenom brzdy a kapaliny. Tímpádem mám se značkou Suzuki dobrou zkušenost. Navíc Suzuki nikdo nekrade (narozdíl od Škodovky).

daniel*
hodnocení

0x

Další velmi dobrá SUV jsou Honda CR-V, Mazda CX-5 (mazda je celkově velmi dobrá a tento model v segmentu SUV patří k povedeným, již několikrát se objevil na příčkách nejlepších) , Kia Sportage, Hyundai ix35.

Jen pro inspiraci ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]