Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: pcmaniak® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo neporadil s povinným ručením na auto. S mamkou jsme nyní pořídili naše vůbec první auto. Jedná se o Škodu Fabii hatchback 1.2 12V r.v. 2003. Hledáme nějaké ne příliš drahé povinné ručení u solidní společnosti. Můj jediný požadavek je aby byl v pojištění zahrnut BEZPLATNÝ příjezd asistenční služby, která by požadovala poté peníze pouze za práci a díly. Moc se v této oblasti nevyznám, internetové kalkulátory jsem zkoušel, ale nic moc a sprostředkovatelům moc nevěřím. Chtěli bychom pojištění vyjednat nejlépe přímo v pojišťovně, nikoli online. Budu rád za jakoukoli radu. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Velká většina největších pojišťověn tyto asistenční služby má v základu pojištění. Lepší asistence už se platí - např. přivezou palivo, pokud někde zůstanete viset nebo jsou vyšší limity pro spaní v případě nehody v zahraničí...

Osobně mám dobrou zkušenost s pojišťovnou AXA - povinné ručení vč. čelních skel bez spoluúčasti (roční limit 10tis) a slušnou sítí servisní sítě pro asistence - mohu tedy doporučit!

Osobně mám max. bonusů a za 2,0HDi 66kW platím vč. toho skla 2150,-Kč ročně.

hodnocení

Dobrý den, děkuji moc za odpověď. Budu velice rád za další příspěvky.

jezevec*
hodnocení

0x

Já mám u Axy pojištěný všechny tři auta, za nejdražší /Audi A6) platím se službama, který chceš 2700,- Kč. Jinak můžu doporučit klik.cz, dostanou se cenově níž, než je ofiko nabídka...

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
konkrétní radu vám dát neumím (pode mých zkušeností to ani nelze, takže hledat budete muset vy), ale
A) sjednávání PR na pobočkách vyjde vždycky dráž než přes internet (z vlastní zkušenosti vím, že co jsem uzavřel (už druhý rok po sobě) přes internet, tak pobočka tvrdí, že neexistuje
B) srovnávače jsou o ničem - najdete tam jen nabídky těch, kdo si tam svoji účast zaplatí (takže opravdu výhodné nabídky tam nejsou ani náhodou)
C) výši PR kromě obecně známých věcí jako je věk pojistníka, bydliště pojistníka atd. ovlivňují i vaše požadavky na pojistnou ochranu - např.
- pokud v autě vozím trvale kanystr s benzinem, nepotřebuju v asistenci dovoz benzinu
- pokud nejezdím s autem do zahraničí, nepotřebuju asistenci v zahraničí
- pokud v autě nevozím žádná zavazadla (na většinu věcí se stejně vztahuje výluka), tak si nepojiš´tuju zavazadla
- pokud v autě jezdím sám, nepotřebuju úrazové pojištění spolucestujících
- pokud mám čelní sklo "za hubičku" (nebo ho jako třeba já mám rezervní doma a stojí starší 100,-Kč) nepotřebuju pojištění čelního skla
atd. tohle všechno to chce zvážit, pokud chcete srazit cenu na minimum.
Pro vaši představu - pouhou změnou pojišťovny, pojistníka (původně otec bydlící ve velkém městě, nyní já na malém městě, oba max bonus), zohledněním stáří auta (ano, i to některé pojišťovny umí a nemusí to být veterán), pečlivým vymezením potřebných krytých rizik a uzavřením smlouvy přes internet jsem srazil původní PR z necelých 2.500,-Kč na 677,-Kč a to v tom mám navíc oproti původní pojistce plnou asistenci (kdyby něco - fatální porucha či nehoda, tak aby mi auto případně dovezli až domů) a úrazové pojištění všech sedadel v autě (vezu někoho tak 4x za rok, ale náhoda je blbec) a kdybych měl stejného majitele a pojistníka i na vlek, tak bych do té částky dostal zdarma i PR vleku (takhle mne to stálo navíc 141,-Kč).
Je to prostě jen o hledání - pokud chcete hledat, vyplňujte pečlivě formuláře na stránkách jednotlivých pojišťoven, čtěte pojistné podmínky a porovnávejte. Ale předem varuju - pokud je pro vás úspora v řádech několika stokorun bezvýznamná částka, kašlete na hledání - pečlivým hledáním strávíte minimálně 10 hodin času a nemusí se to každému vyplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]