Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
resim situaci, ktera me postihla. Nechal jsem z duvodu plnosti parkoviste na chvily auto na parkovisti. kde je dopravni znacka PARKOVISTE pro O7 s dodatkovou ceduly sipka vlevo, ale BEZ uvedenych metru. Zajima me zda je tato dopravni znacka platna, nebo tam ty metry byt nemusi a plati to celou tu plochu vlevo? Podotykam, ze na druhe strane parkovacich mist neni uz zadna znacka... Urad po mne chce zaplatit pokutu na V10f zakona 361/2000Sb. Ma cenu se nejak branit nebo zaplatit?
S pozdrabem Jarda
Přesně tak, také na té značce samotné nevidím nic, proč by neměla být platná. No na vině s největší pravděpodobností budete, pokud jste parkoval na místě pro invalidy. Chybu bych asi uznal, to tam asi nebude mít cenu nepřiznat, možná tak jedině to potom nějak okecat, že? Jestli by to něčemu pomohlo, těžko říci. Leda pokud jste na tom parkovišti vyloženě nezavazel, když to tak řeknu, pokud tam ještě byla volná místa a tak, že jste nikoho neomezoval a že tam mohl další zaparkovat, nestál jste tam zbytečně dlouho... Ona ta parkoviště, dělaná podle nových norem, bývají obvykle co se poměru stání pro invalidy k celkovému počtu parkovacích míst týká, většinou předimenzovaná, ale to policista vědět patrně nebude. Přestupku jste se určitě dopustil, ale možná se zas tak moc nestalo, ale to musíte vědět Vy, já jsem tam nebyl. Hájit se asi trochu můžete, zaplatit patrně budete muset.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.