Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení vozidla

Od: lcbo odpovědí: 12 změna:

Zdravím prosím o radu.

Zakoupil jsem vůz od pána který ho zakoupil před lety od předchozího majitele,vůz ale na sebe nenapasal,dohodli se s předchozím majitelem že na přepisu netrvá,v TP je tedy uveden předchozí majitel.Nyní jsem vůz koupil já a chtěl bych ho na sebe napsat,jak ted postupovat když v TP je psaný předchozí majitel,od kterého vůz zakoupil ten pán co mi ted auto prodal?Děkuji za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

2x

Zkontaktovat cloveka v TP a doufat ze pochopi, ze prepis je v jeho vlastnim zajmu. Zaroven doufat, ze TP k vozidlu jsou stale platne.

lcbo
hodnocení

Platné jsou,auto doted normálně pán používal,v prosinci 2015 na něm dělal technickou,takže platné by být měli.Horší to bude zkontaktovat předchozího majitele co je v TP,jelikož na něj žadný kontakt nemám a na adrese co je v TP už zřejmě nebydlí.

hodnocení

2x

jednoduché a zároveň to může být neproveditelné! Sehnat osobu která je jako poslední v TP nebo jeho ověřenou PM!

mzxy*
hodnocení

2x

tak zákon byl porušen celkem 3x, na Vašem místě bych zvažoval, zda se pustit do evidenčního úkonu za cenu sankce, nebo s autem dojezdit s rizikem že se na celou věc přijde při autonehodě nebo vyšetřování přestupku

Výhodou je skutečnost, že se můžete dopouštět přestupků zdokumentovaných automatickým zařízením ( kamerou), a za vše přitom objektivně odpovídá registrovaný provozovatel...pokud nebude policií zastaven a ztotožněn

Teoreticky by se vše dalo do pohybu, kdyby jste opakovaně projel pražskými tunely rychlostí 120 km/h...

Registrovaný provozovatel by byl vyzván k vysvětlení nebo rovnou k zaplacení sankce, pokud nezemřel začal by se zajímat a pod hrozbou možné exekuce by našel prodejní smlouvu, pak by byl vyzván člověk který Vám to auto prodal, ten by uvedl Vás a Vy by jste se ze spisového materiálu zjistil, kdo je vlastně tím registroivaným vlastíkem a kde aktuálně bydlí...dokonce máte právo na kopii spisu, opis spisu, nahlédnutí, a když si to vyfotíte vlastním mobilem máte to zdarma

Druhou možností je podat žádost sám za sebe všetně příloh, a to v místě posledního trvalého pobytu člověka uvedeného v TP , zákon nevyžaduje aby spolenčnou žádost podávali SOUČASNĚ všichni účastníci řízení...

Úřad to postoupí místně příslušnému úřadu, úpokdu dotyřný už nebydlí tam, co je uvedeno v TP... celá mašinerie se rozběhne, řízení bude buď dokončeno kladně nebo zamítnutím, nebo bude zastaveno...Nevím jak se kdo kde zachová ale sankce v tomto příapadě hrozí...

hodnocení

1x

Icbo,

jediné řešení, sehnat majitele, nikoliv sehnat výmluvi, jak to nejde.

Člověk se nepropadne do země.

Až seženete původního majitele, pak budeme pokračovat s postupem.

doplněno 13.01.16 06:41:

Icbo, po doplnění..

Tudíž je pořád hlášeno na toho pána co to v roce 2012 přihlašoval
Tak toho pána MUSÍTE sehnat, jinak to nepřepíšete.

buss
hodnocení

0x

Proč jste se neptal co s tím před koupí? Pokud ho nenajdete jezděte, až mu přijde pokuta možná začne páátrat (už ani nemusí žít). .Nebo vraťte to, má to vadu, ať si ho hledá prodejce. Zkuste evidenci obyvatel a osvědčete právní zájem.

hodnocení

0x

Provést přepis lze vždy. A jak je to dlouho od posledního přihlášení? Najít posledního držitele psaného v TP, je-li živý. To možná nebude na den, i kdyby už nebydlel na adrese, která je tam uvedena, zajít tam, a oni lidé ledasco vědí. Pokud třeba už nežije, pak najít alespoň nějaké příbuzné a řešit to s nimi. Jen pro zajímavost, řešil jsem vozidlo v roce 2000 (které už jsem měl možná deset let a majitelů nepsaných přede mnou bylo moc), no chtěl jsem to dát do pořádku. Poslední přepis v TP byl v roce 1965. Na adrese z TP jsem majitele už nenašel, ten už dávno zemřel. Bydlely tam jeho děti. Jednal jsem s jeho dcerou, to už byla, možná, taky paní pomalu na důchodě, a tak matně si vzpomněla, že taťka měl kdysi dávno pionýra (před 35lety, ale vzpomněla si), předložil jsem jí TP a bylo jasno, napsala mi čestné prohlášení, že držitel zemřel, a přepis vozidla byl v pohodě. Řekl bych ale, že toho držitele najdete.

danys*

Měl jste čestné prohlášení od dcery, že držitel zemřel a vám to přepsali? To slyším poprvé. Co vím, tak pokud nebylo vozidlo předmětem dědictví, pak by se muselo otevřít znovu dědické řízení a až potom by to přepsali.

doplněno 12.01.16 22:23:

lcbo: zjisti kontakt na majitele a domluv se s ním at ti pošle ověřenou plnou moc a vozidlo přehlaš.

Tak to slyšíte poprvé, no. Vy víte to a já zase ono. A co vím já, tak to je fakt. Nebo máte dojem, že jsem si to vymyslel? Prostě úředník (nebo to v 2000r ještě dělali policajti, to už nevím, v tuto chvíli nepodstatné) to vzal a motorku přepsal, no. Třeba to nebyla dcera, možná snacha, prostě nějaká žena z rodiny, co já už vím, velmi mě to taky asi tenkrát zajímalo. Zkrátka se to tak tenkrát událo, no. Autor té otázky ale beztak držitele vozidla spíše najde.

doplněno 12.01.16 23:07:

icbo. Tak jestli 2012, tak to bude asi ještě v klidu, toho asi najdeš.

Ondro, blahopřeji Vám k přepisu, bez dědického řízení. Jistě ale budete souhlasit, co šlo dělat dříve, nelze dělat dnes. Váš postup byl možný v minulosti, nikoliv v roce 2016.

cicko*

Obávám se, že tento postup nebyl legální cestou možný nikdy!

lcbo
hodnocení

Poslední přihlášení v roce 2012,to na sebe auto majitel přihlásil,poté ho prodal,ale na přepisu netrval,a tak ho kupující na sebe nepřihlásil.Tudíž je pořád hlášeno na toho pána co to v roce 2012 přihlašoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]