Nejste přihlášen/a.
Zdravím prosím o radu.
Zakoupil jsem vůz od pána který ho zakoupil před lety od předchozího majitele,vůz ale na sebe nenapasal,dohodli se s předchozím majitelem že na přepisu netrvá,v TP je tedy uveden předchozí majitel.Nyní jsem vůz koupil já a chtěl bych ho na sebe napsat,jak ted postupovat když v TP je psaný předchozí majitel,od kterého vůz zakoupil ten pán co mi ted auto prodal?Děkuji za rady
2x
Zkontaktovat cloveka v TP a doufat ze pochopi, ze prepis je v jeho vlastnim zajmu. Zaroven doufat, ze TP k vozidlu jsou stale platne.
2x
tak zákon byl porušen celkem 3x, na Vašem místě bych zvažoval, zda se pustit do evidenčního úkonu za cenu sankce, nebo s autem dojezdit s rizikem že se na celou věc přijde při autonehodě nebo vyšetřování přestupku
Výhodou je skutečnost, že se můžete dopouštět přestupků zdokumentovaných automatickým zařízením ( kamerou), a za vše přitom objektivně odpovídá registrovaný provozovatel...pokud nebude policií zastaven a ztotožněn
Teoreticky by se vše dalo do pohybu, kdyby jste opakovaně projel pražskými tunely rychlostí 120 km/h...
Registrovaný provozovatel by byl vyzván k vysvětlení nebo rovnou k zaplacení sankce, pokud nezemřel začal by se zajímat a pod hrozbou možné exekuce by našel prodejní smlouvu, pak by byl vyzván člověk který Vám to auto prodal, ten by uvedl Vás a Vy by jste se ze spisového materiálu zjistil, kdo je vlastně tím registroivaným vlastíkem a kde aktuálně bydlí...dokonce máte právo na kopii spisu, opis spisu, nahlédnutí, a když si to vyfotíte vlastním mobilem máte to zdarma
Druhou možností je podat žádost sám za sebe všetně příloh, a to v místě posledního trvalého pobytu člověka uvedeného v TP , zákon nevyžaduje aby spolenčnou žádost podávali SOUČASNĚ všichni účastníci řízení...
Úřad to postoupí místně příslušnému úřadu, úpokdu dotyřný už nebydlí tam, co je uvedeno v TP... celá mašinerie se rozběhne, řízení bude buď dokončeno kladně nebo zamítnutím, nebo bude zastaveno...Nevím jak se kdo kde zachová ale sankce v tomto příapadě hrozí...
1x
Icbo,
jediné řešení, sehnat majitele, nikoliv sehnat výmluvi, jak to nejde.
Člověk se nepropadne do země.
Až seženete původního majitele, pak budeme pokračovat s postupem.
doplněno 13.01.16 06:41:
Icbo, po doplnění..
Tudíž je pořád hlášeno na toho pána co to v roce 2012 přihlašoval
Tak toho pána MUSÍTE sehnat, jinak to nepřepíšete.
0x
Provést přepis lze vždy. A jak je to dlouho od posledního přihlášení? Najít posledního držitele psaného v TP, je-li živý. To možná nebude na den, i kdyby už nebydlel na adrese, která je tam uvedena, zajít tam, a oni lidé ledasco vědí. Pokud třeba už nežije, pak najít alespoň nějaké příbuzné a řešit to s nimi. Jen pro zajímavost, řešil jsem vozidlo v roce 2000 (které už jsem měl možná deset let a majitelů nepsaných přede mnou bylo moc), no chtěl jsem to dát do pořádku. Poslední přepis v TP byl v roce 1965. Na adrese z TP jsem majitele už nenašel, ten už dávno zemřel. Bydlely tam jeho děti. Jednal jsem s jeho dcerou, to už byla, možná, taky paní pomalu na důchodě, a tak matně si vzpomněla, že taťka měl kdysi dávno pionýra (před 35lety, ale vzpomněla si), předložil jsem jí TP a bylo jasno, napsala mi čestné prohlášení, že držitel zemřel, a přepis vozidla byl v pohodě. Řekl bych ale, že toho držitele najdete.
Měl jste čestné prohlášení od dcery, že držitel zemřel a vám to přepsali? To slyším poprvé. Co vím, tak pokud nebylo vozidlo předmětem dědictví, pak by se muselo otevřít znovu dědické řízení a až potom by to přepsali.
doplněno 12.01.16 22:23:
lcbo: zjisti kontakt na majitele a domluv se s ním at ti pošle ověřenou plnou moc a vozidlo přehlaš.
Tak to slyšíte poprvé, no. Vy víte to a já zase ono. A co vím já, tak to je fakt. Nebo máte dojem, že jsem si to vymyslel? Prostě úředník (nebo to v 2000r ještě dělali policajti, to už nevím, v tuto chvíli nepodstatné) to vzal a motorku přepsal, no. Třeba to nebyla dcera, možná snacha, prostě nějaká žena z rodiny, co já už vím, velmi mě to taky asi tenkrát zajímalo. Zkrátka se to tak tenkrát událo, no. Autor té otázky ale beztak držitele vozidla spíše najde.
doplněno 12.01.16 23:07:
icbo. Tak jestli 2012, tak to bude asi ještě v klidu, toho asi najdeš.
Ondro, blahopřeji Vám k přepisu, bez dědického řízení. Jistě ale budete souhlasit, co šlo dělat dříve, nelze dělat dnes. Váš postup byl možný v minulosti, nikoliv v roce 2016.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.