Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacená pokuta v Polsku

Od: jirik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Stala se mi taková nemilá věc. cca před rokem jsem překročil v Polsku rychlost o 12Km za hodinu a byla mi udělana bloková pokuta, kterou jsem ale nezaplatil, jelikož jsem na to zapomněl... hrozí mi nějaký postih? Už se mi hodněkrát stalo,že mě v PL vyfotili a nic fo česka nepřišlo, proto se Vás ptám na vaše zkušenosti.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

zkušenost nikoliv z Polska, ale z Německa. Při běžné kontrole policie zjistila, že řidič dluží, takže nesměl pokračovat v jízdě, dokud nebyla stará pokuta uhrazena

2kedar*
hodnocení

0x

Jak... "zapoměl".?

Už z počátku cítím záměr. Když lezu do auta, tak si musím být naprosto vědom toho, že jsem povinen

dodržovat předpisy.

Chybu hledejte v sobě, ne v systému.

hodnocení

0x
Pokud nepojedes naky delsi cas do polska tak to neplat. Jinak pokud te chyti a zjisti to , muzes mit problem.
51od8kucij

Takový čas může být ale dost dlouhý. U nás se např. 100% promlčí bloková pokuta po 20letech od její splatnosti.

Dále poláci mohou pokutu vymáhat už dnes, i když k nim nepojedeš. A také za pár let může na popud EU vzniknout úprava legislativy a bude po tobě pokutu vymáhat český finanční úřad.

Proto já bych pravomocně udělenou pokutu raději zaplatil.

hodnocení

0x
Pokud se někomu stalo, že ho už hodněkrát vyfotili, tak asi nezapomněl úplně nechtěně. Jinak se kloním k odpovědi výše - příště už to tak jednoduše nemusí projít. Mimochodem v Polsku jsou pokuty celkem vysoké...

saladin
hodnocení

0x

Přes Polsko jezdím snad každý rok a také se mi několikrát stalo že mě vyfotili když jsem překračoval rychlost i o 30km/h a zatím mě nic nepostihlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]