Nejste přihlášen/a.
zhasla mi motor a dál již nenaskočil. Benzín je pojistky v pořádku
Také vám asi přesně nepopíši závadu a její odstranění, ale zkuste použít návod, který často vídám v amerických filmech:
Tak tedy, je zapotřebí nervozně trhat klíčkem startování a při tom zběsile šlapat na plyn. K tomu musíte hystericky křičet: nastartuj...no tak... dělej!...dělej, sakra, startuj,...ochmygot,...ochmygot.. Zpočátku občas a s přibývajícím rozčilením stále častěji musíte vzývat toho "ochmygota" . Lze s určitostí prokázat, že to funguje. (Tedy, alespoň v těch filmech). Všiměte si, že v těchto, pro auto, velmi vypjatých chvílích, je nutné mu důvěrně tykat. Rozhodně jsem se ještě nesetkal s formulací kdy by řidič volal: "ochmygot vy vstřikovací čerpadlo dodejte mi potřebný tlak do mého palivového systému". Na druhou stranu je ovšem možné, že vaše vozidlo delší dobu prožilo mimo anglicky hovořící země a potom je vhodné namísto ochmygota zkusit použít českou verzi: "Bože, proč ta kurva nechce nastartovat?" To je však bez záruky.
Když jsou v pořádku pojistky i benzín, tak je důležité, jestli to při startování dělá:
"vrm vrm vrm vrm bluf", nebo "trt trt trt trt pluf "
Potom by se dalo poradit co dál.
sice neznám Almeru, ale může to být například chyba v zapalování, vstřikování paliva, palivovém čerpadlu, snímači otáček, imobilizéru... opravdu, než hádat, bude lepší, rychlejší a přesnější ta diagnostika.
Sice jsem se zařekl, že do této rubriky nebudu přispívat,protože tady je spousta "umělců"kteří po 2 hodinách techniky v autoškole jsou odborníci na vše kolem aut a dohadovat se s nima nemá cenu. Když vidím "rady" od nickys,radek116 a i tesyk, tak mi to prostě nedá. Poradno,poradno,kam jsi se to dostala?
Když dáte klíček do druhé polohy, musí zabzučet čerpadlo, tak na 1-2 sekunky, pokud zabzučí OK,když ne, je problém v čepradle nebo relátku. Pokud čerpadlo zavrčí , tak pak vyšroubujte svíčky,když budou suché je problém v přívodu paliva (zanesený palivový filtr,vadné čerpadlo). U mokrých svíček je problém zapalování (vadný zapalovací modul,kabely, vadné čidlo teploty atd). Toto je potřeba nejprve zjistit aby se mohlo jít dál při hledání poruchy.
Are vykládejte někomu o tom,že musí bzučet čerpadlo ,přičemž dotyčný není schopen ani identifikovat co je autu!naívc ne u každého je palivové čerpadlo slyšet a ne každý dokože ve směsi zvuků identifikovat zrovna pal.čerpadlo!
Tesyk vzhledem k dotazu reagoval vtipně ,tak aby se tazatel nad svým dotazem minimálně zamyslel a pochopil,že dotaz musí víc specifikovat!
Tak já nemám takové nadpřirozené schopnosti jako vy,abych odhald člověka jestli slyší nebo ne. Já jen přes 30let auta opravuji a podobné dotazy slyším běžně. Nechám se ,ale rád od vás poučit.
To že vy v jiných otázkách dokážete odpovědět i bez znalostí o jaký vůz a dokonce motorizaci jde, prostě smekám. No ,ale vy jak v každé druhé odpovědi píšete jste přeci vlastnil Peugeo 405 a pak Xantii 1.8 , tak to máte v malíku, to chápu.
Jinak jsem rád, že pořekadlo o postřelené huse stále funguje. Jen tak dál, nad některými odpovědmi se výborně bavím.Dříve jsem na zábavný chat chodil jinam nebo do volné diskuze a tady jsm to bral jako poradnu, dnes už nemusím. Moment, v názvu je stále Poradte a pravidlo Z1 platí,to je zvláštní. Nojo blbej mechanik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.