Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z jakého náklaďáku jsou tato světla?

Od: palbro odpovědí: 8 změna:

Prosim, nevíte někdo z čeho mohou být tyto světlomety? Zanechal to po sobě tchán, který v dávných dobách dělal šoféra. Chci to dát na Aukro, tak nevím zda dát někam mezi novější auta nebo do veteránů. Pochopitelně s patřičným popisem. Má to průměr rámečků 215 mm. Za mlada jsem jezdil také z různými náklaďáky, za boha si ale nemohu podobné vybavit. Děkuji.

Z jakého náklaďáku jsou tato světla?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar
hodnocení

3x

Nejezdil tchán taky se Škodou 100 nebo 110?;) To jsou světla na tyto vozy. Je to komlet parabola i s nočníkem. Parabola měla průměr tuším 180mm a když to rozděláte, tak zezadu by mělo být číslo opitké vložky. Podle toho to jde dohledat z čeho to je, ale jak jsem psal na 99% Š 100-110.

hodnocení

2x
Souhlasím s ar. Měli jsme Š110 a přesně takhle vypadaly hlavní světlomety.
palbro
hodnocení

Tak jsem vyzpovídal pani a opravdu měli Š100. Nejčastěji tedy vyprávěla, jak ji táta vozil v náklaďáku a také v Moskviči. Škodovka mi nějak unikla. Asi pro malou holku, která byla tátuv mazel, byly větší zážitky jezdit s tátou po stavbách mezi chlapama, než rodinné výlety. Tchána jsem měl potěšení poznat a hned jsme byli kamarádi. Také když k nám přijel a začal jsem rozebírat a opravovat míchačku, omládl, rozsvítily se mu oči a málem mne k práci nepustil.
To mám docela radost. Díly na Š100 se prodávají dobře. Teď ještě jakou nasadit cenu, dávám často od koruny, jen mám pocit, že Aukro není co bývalo. možná lepší do Sbazaru nebo Bazosu.
Jsou v tom H4 a když se na ty paraboly dívám, tak musely svítit velmi dobře. Poctivé sklo a velká parabola. Dnes dělají plasťáky, aby splynuly s karoserii, za nějaký rok je plast opískovaný a zamlžený a svítí jako za dušiček.
Všem děkuji a přeji hezký den.

ronyx*

Zdravím,
jen takovou poznámku - nejen Š100, ale i ty Moskviče, konkrétně typ 408 ve verzi se 2 kulatými světly, měly taková kruhová světla. Takže teoreticky by to mohl být i ten Moskvič - rozměry ale nevím, katalog na Moskviče sice mám, ale ne po ruce.
Dále píšete, že ve světlech jsou H4 - takže, ani Š100, ani ten Moskvič neměly v originál světlech H4!
Rozepisovat o podrobnostech se mi teď nechce, ale pokud se sem ještě ozvete, můžeme vyladit detaily.

nikdo*
11.01.16 00:12
hodnocení

0x
Trambus?

hodnocení

0x

ano zdá se že je Š706 RT a RTO

ar

Juro 706 má jiný rámeček. Není mezera mezi rámečkem a parabolou, navíc šroubek není v rámečku,ale pod rámečkem. Nočník byl součástí kastle.

Are souhlasím - zvětšil jsem fotku a je tam čitelné Halogen - tedy H4 . A díky za připomínku že trambusy místo "nočníku" měli bouli v kabině *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]