Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji nabít autobaterii nabíjení Varta Blue Dynamic 12V 74Ah 680A, 574 012 068 ( heureka.cz/... Mám automatickou nabíječku Gude , kde jsou tři možnosti nastavení tipu autobaterie : GEL, WET, AGM. Poradíte co je toto za tip baterie? Nedočetl jsem se to ani v návodě, ani ve specifikaci produktu. Děkuji.
OK, děkuji za info. A v čem je konstrukční rozdíl mezi údržbovou a bezúdržbovou baterií? V jednom autě máme klasickou baterii, která má víčka na dolití a tato víčka nemá a píší že je bezúdržbová. Jaký je tedy mezi nimi konstrukční rozdíl, když obě jsou typu WET? Já jsem si bláhově myslel, že ty WET baterie jsou pouze ty klasické údržbové ...
Udrzbove su take, na ktorych musis pred nabitim odsrobovat vicka a doliat destilovanu vodu pokial je malo..Teda musis tam kontrolovat stav elektrolytu. Bezudrzbove su take kde nemusis kontrolovat stav. Su spravene tak, aby nedochadzalo k velkemu ubytku elektrolytu ako u udrzbovych. Nabijaju sa rovnako. Pokial nevies o aky typ baterii ide, je to jednoduche. Pokial mas na baterii napisane AGM ide o AGM pokial mas GEL ide o GEL a pokial nemas nic a chces sa uistit tak s baterkou zatrep, pokial budes pocut zblnkanie vody tak ide o klasicku olovenu WET, niektore maju aj magicke oko, ktore sluzi na kotrolu baterie. Pokial to to oko ma tak automaticky ide o WET. Niektore ale to oko nemusia mat, tak pozor nato..
WET (mokrá) údržbová je s víčky, co se dají odšroubovat
WET (mokrá) bezúdržbová má také víčka, ale jen jako přetlakové ventily, aby při velkém proudu nabíjení či při přebíjení plyn odcházel ven. Jen tak se nerozlije a neztrácí se při normálním provozu tolik voda z elektrolytu.
Bezúdržbová neznamená, že se nedobíjí. I ona potřebuje údržbu. Odpadá jen to dolévání.
GEL baterky jsou třeba v zabezpečovacích ústřednách, EPS a UPS záložních zdrojů pro počítače.
AGM jsou spirálové rouna nasáklá elektrolytem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.