Nejste přihlášen/a.
Kolegové rádci,jak byste hodnotili kvality olejových a vzduchových filtrů : Purflux ;Clean Filter ; Muller Filter.
U olejového bych dbal na aby to nebyl laciný noname. Beru Mann, Bosch. Tyto značky neznám nebo to budou nějaké tuningy z čehož jsem už vyrostl.
Alespň první dva nejsou ani tuningy ani noname! Purflux je běžně u PSA používaný v prvoýrobě ,Clean filter co vím je běžně využívaný v celém rozpětí od BMW po žigulíky (v servisech!) Jediný pro mne neznámý je Muller,ale ten zase doporučuje dvorní dodavatel ND pro xantiaclub a současně i majitel xantie a autoservisu.
Obávám se, že tu není nikdo, kdo by mohl kvalitu filtrace zhodnotit. Možná tak kvalitu venkovního provedení. Já dávám většinou do auta olejový AQ za 35Kč a pak vzduchový za 48Kč. Zatím ani po 1/2 mil km není problém. Nemám důvod v tom nepokračovat.Ale kdybych se mi dostal do ruky některý z výše uvedených, tak také nemám problém a namontuji ho.
A za jak dlouho ti s tím AQ zhasne kontrolka?. S tím měl problém kámoš na favoritu,ráno po nastartování několik sekund svítilo mazání,bylo to tím že tahle čínská napodobenina má špatný zpětný ventily a vždycky veškerý olej vytekl zpátky do vany a pak dlouho trvalo než se zase natáhl. Prvně tomu nevěřil,ale až po namontování originálního filtru kontrolka zhasne do 1 sekundy. Problémem není ani tak samotná filtrace,i když taky,ale starým motorům to určitě nevadí,problémem jsou spíš ty zpětné ventily,kdy motor ráno běží bez natlakovaného oleje daleko déle než by musel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.