Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugot 406

Od: lejnar* odpovědí: 5 změna:

chci si koupit auto peugot 406 hdi je lepsi 2-2,2 hdi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

406
hodnocení

3x

mam 406 2.0 HDi silnější 80 kw a motor je dobry...pry by mely tyhle HDicka i hodne vydrzet...docela casto sviti u techto 406 orazova kontrolka motoru a auto upada pri akceleraci do nouzoveho rezimu...odchazi podtlakovy regulator turba...oproti koncernovym TDI je motor na poslech tichy a kultivovany a hlavne neni v aute temer vubec slyset...vykon staci,na zavodeni to neni,ale vytahne te to do jakehokoli kopce bez problemu a zpomalovani

doplněno 08.01.16 23:33:

jo a tu slabsi 2.0 HDi 66kw urcite neber...jak ho obsadis lidma tak je to zdechle jak ves

lejnar*
hodnocení

a je pravda ze do 406 2,2 hdi davaji motory i do 607

hodnocení

2x

Osobně bych spíše bral 1,9 nebo spíš 2,1TD svého času jsem hledal 3,0 i V6 s LPG v Xantii ale nenašel *plac* tak mám jen 1,8i6V *srdce* ! U HDi2,0 tu silnější variantu nebo 2,2 *palec* ,Piškot je těžší než Cíťa

doplněno 09.01.16 17:38:

Jmlc-ty jsi ale psal že máš 306 nebo se pletu?

Jinak většina co má konkrétně Xantii HDi -66kW tak tvrdí,že je to málo že klasika 1,9td je lepší volba stejně jako HDi 80kW.

hodnocení

0x

Mám 2,0HDi 66kW přes 4 roky. Jsem naprosto spokojen. Nedávno jsem "omylem" vezl něco přes tunu (700kg na vozíku, 300 v autě + dva dospěláci) - naprosto v pohodě.

Jezdím s tím cca 25tis km za rok. Dnes mám najeto cca 310tis km.

Že je to líný? Stačí přidat plyn. Samozřejmě je 80kW silnější, ale také to má dvouhmotou spojku a starší vůz tedy bude potřebovat docela zásadní servis - drahý.

Jestli motor 2,2, pak raději ve voze C5

doplněno 09.01.16 17:55:

Mám xsara kombi - takže vlastně peugeot 306... Jasně, 406 je těžší, silnější motor by měl být lepší... - jen vím, že s tou spojkou byl problém. A s motorem 2,2 zase servisák tvrdil, že je to tak velký, že to nechce servisovat - nikam se nedostane, odchází častěji části podvozku ... častější servis.

doplněno 11.01.16 13:14:

Dnes se mi dostal do rukou jeden časopis - extra vydání "ojetiny" - peugeot 406 je v motorizaci 2,2 HDi 98kW vychvalován jako jeden z nejlepších výrobků Peugeot. Dokonce i vůz celkově po r. 2000 má být jeden z nejspolehlivějších. Problém má jen "praskání hadic k turbu a opotřebení torzních kmitů na řemenici pohonu pomocných agregátů (kovový zvuk)".

Vozů je na trhu údajně velmi málo - dívám se, že jich je 7 v ČR a žádný nemá přes 250tis km - což považuji za blbost a minimálně 5 má přetočeny km...

406

jmlc - to neber jako urazku,ze je to na nic tech 66kw ,ale proste kdyz nalozis tyhle dva motory a pojedes kopce,rozdil tam ucitis...

Ta 66kw bude asi lepsi na servis...krom te dvouhmoty je jeste rozdil v turbu..v tech 66 je to nejak jinak resene a melo by vuci te silnejsi 80 kw vic vydrzet,ale nechci cerit vodu...jmlc ti napise urco vic k tomu.

jinak reci ze Peugeot neni auto to neposlouhej,pokud se ti libi litovat nebudes...je hodne pohodlny...jezdil sem s nim pravidelne pres celou CR,nikdy sem nebyl zniceny ... hodne lidi rika,ze je choulostivejsi naprava...auto mam taky 4 roky na zacatku sem menil predni stabilizatory...pak auto zaclo plavat znova tak sem vymenil i ty zadni a zatim mam klid...akorat mi praskla predni pruzina...byl mraz tak sem menil bohuzel jen tuprasklou za pul roku praskla i ta druhapredni...takze pokud bych nekdykupoval 406,radej bych ji vymenil pruziny i tlumice bo jak praskne je to neprijemne :D ...co se mi jeste na 2.0 Hdi libi je zhaveni ...v zime nazhavis a pak normalne startujes ...koncernove motory naftove ...tem se startovat moc nechtelo...nejsem odpurce Skodovek nebo VW,mam ty auta rad,ale to je jen muj postreh ktery osobne pozoruji..taky to docela rychlo topi. Jeste sem mel problem se remenici...ona pak vydava hrozivy zvuk,resili sme to uz kdysi...vymlati se tam nejaka guma a desne,strasidelne to rachoti pri jizde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]