Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: luke18* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
mám povinné ručení u Kooperativy a platím na Felicii 1.3 MPI cca 3200 Kč. Pojištění končí 31.1.2016 a doteď mi nepřišel dopis se složenkou a zelenou kartou. Díval jsem se na internetový srovnátor a pojištovna ČSOB mi nabídla pov. ručení za 1700 Kč. Můžu vypovědět stávajíci smlouvu, ikdyž už nestihnu tu šesti týdení lhůtu? Myslím si, že když doteď nepřišel dopis, že to je dostatečný důvod k výpovědi.
Potřeboval bych znát názor místních odborníků.
Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemáte na to právní nárok - vypovědět lze z více důvodů, ale aktuálně bych vám doporučil tento - je legální a ničeho se nedopustíte:

K nějakému datu přepracujete u stejné pojišťovny aktuální smlouvu - aktuální smlouva tedy zanikne přepracováním na novou se souhlasem pojišťovny samotné (třeba si připojistíte čelní sklo nebo navýšíte limity...).

Novou smlouvu můžete ukončit do 2 měsíců od sjednání, přičemž výpovědní lhůta je 8 dnů od přijetí výpovědi - tyto dny zaplatíte. Musíte ale vypovědět až v době platnosti nové smlouvy - jinak totiž nová nevznikne, tj. nepřepracuje starou, tj. platí stará...

Pak můžete (nebo během těchto dnů) sjednat jinde jinou smlouvu.

terinecka*
hodnocení

0x

Rozhodně to důvod není,pojišťovna má čas až do toho 31.12016 a 6-ti týdenní lhůta už uplynula.Jedině zkusit požádat o dohodu u výpovědi,ale na tu pojišťony nechtějí přistupovat.

danys*
hodnocení

0x

Ne není. Nicméně u Kooperativy bych si nepojistil ani kolo. Drahé povinné a když mají plnit, tak problém.

Pokud dáte vozidlo do depozitu, pak stávající smlouvu můžete zrušit.

Pokud vozidlo prodáte, např. v rodině, sepíšete kupní smlouvu o tomto pojišťovnu informujete a zašlete jim kopii kupní smlouvy a výpověď, pak vám jí taky zruší.přepis dělat nemusíte.

A jak už zde psal kolega, udělat změnu pojistky a pak vypovědět.

luke18*
hodnocení

Děkuju Vám za rady. Určitě to díky nim zvládnu.

hodnocení

0x

Změn je několik variant-tu hlavní jste propásnul-výpověď se musí dát nejpozději do 6 týdnů před "výročím"ve vašem případě cca do půlky loňského prosince."Pak lze ještě (jak psal Terinecka) dohodou-ovšem velký předpoklad že na toto nepřistoupí (a proč by se jen tak měli vzdát peněz od Vás?)Pak je tu možnostr jak psal tuším Jmlc- n pořepážku že je to pro vás drahé a sjednat novou smlouvu u nich a ve lhůtě 2měsíce vypovědět.Další ale zbytečně dražší varianta je dát n den do depozitu.Další je fiktivní prodej.Tam ale chtějí (většinou a neoprávněně) doložit změnu majiitele zápisem v TP.Tam však záleží jen na Vás nakolik jste asertivní a dokážete jim odolat neboť jsou schopni dožadovat se po dvou? měsících zaplacení PR neboť z jejich strany jste porušil "údajně smlouvu a nedoložil zápisem v TP změny!

Osobně .já pokud bych zjistil,že jinde mohu ušetřit na PR 1500kč tak nepoletím 2x na úřad dát do depozitu a pak vyzvednout ale sepíšu kupní smlouvu a tou ruším PR a přecházím k levnější a na jejich námitku bych jim sdělil že jste se s kupujícím dohodli na odstoupení od smlouvy a tudíž jste uzavřel PR ale u jiného ústavu. a to vše od PC doma v obýváku!

doplněno 07.01.16 14:46:

jen doplnění to že Vám neposlali novou skoženku a ZK není jejich povinnost ale je to vaše starost!Dobré pojištovny zasílají v dostatečném předstihuzejména před výročím-alespoň mně to posílají při výročí 2měsíce předem!Mám, ČSOB-poj.a za těch sedm roků mi zatím žádná jiná nedokázala dát lepší!

hodnocení

0x

luke,

asi bych došel do pobočky a zeptal se jich, proč nemám ještě výměr na další rok. Pokud bude cena jiná, nežli loni, tak nesouhlasit s navýšením. Sice se budou bránit řečmi, ale vy přeci nemusíte přijmout jejich cenu!

Ale je nutné reagovat na to, co Vám řeknnou..

hodnocení

0x
Já platil u kooperativy necelé 2000 za 2016. Nabídka mi ale přišla včas, nevím, proč jste to neřešil za včas. Jinak v mobilu mám nastavenu upomínku ročně tak, abych mohl v klidu srovnat ceny a vypovědět smlouvu včas. Na stránkách srovnávačů bývají dokonce kalkulátory, kdy je nutno danou smlouvu vypovědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]