Nejste přihlášen/a.
Nemáte na to právní nárok - vypovědět lze z více důvodů, ale aktuálně bych vám doporučil tento - je legální a ničeho se nedopustíte:
K nějakému datu přepracujete u stejné pojišťovny aktuální smlouvu - aktuální smlouva tedy zanikne přepracováním na novou se souhlasem pojišťovny samotné (třeba si připojistíte čelní sklo nebo navýšíte limity...).
Novou smlouvu můžete ukončit do 2 měsíců od sjednání, přičemž výpovědní lhůta je 8 dnů od přijetí výpovědi - tyto dny zaplatíte. Musíte ale vypovědět až v době platnosti nové smlouvy - jinak totiž nová nevznikne, tj. nepřepracuje starou, tj. platí stará...
Pak můžete (nebo během těchto dnů) sjednat jinde jinou smlouvu.
Ne není. Nicméně u Kooperativy bych si nepojistil ani kolo. Drahé povinné a když mají plnit, tak problém.
Pokud dáte vozidlo do depozitu, pak stávající smlouvu můžete zrušit.
Pokud vozidlo prodáte, např. v rodině, sepíšete kupní smlouvu o tomto pojišťovnu informujete a zašlete jim kopii kupní smlouvy a výpověď, pak vám jí taky zruší.přepis dělat nemusíte.
A jak už zde psal kolega, udělat změnu pojistky a pak vypovědět.
Změn je několik variant-tu hlavní jste propásnul-výpověď se musí dát nejpozději do 6 týdnů před "výročím"ve vašem případě cca do půlky loňského prosince."Pak lze ještě (jak psal Terinecka) dohodou-ovšem velký předpoklad že na toto nepřistoupí (a proč by se jen tak měli vzdát peněz od Vás?)Pak je tu možnostr jak psal tuším Jmlc- n pořepážku že je to pro vás drahé a sjednat novou smlouvu u nich a ve lhůtě 2měsíce vypovědět.Další ale zbytečně dražší varianta je dát n den do depozitu.Další je fiktivní prodej.Tam ale chtějí (většinou a neoprávněně) doložit změnu majiitele zápisem v TP.Tam však záleží jen na Vás nakolik jste asertivní a dokážete jim odolat neboť jsou schopni dožadovat se po dvou? měsících zaplacení PR neboť z jejich strany jste porušil "údajně smlouvu a nedoložil zápisem v TP změny!
Osobně .já pokud bych zjistil,že jinde mohu ušetřit na PR 1500kč tak nepoletím 2x na úřad dát do depozitu a pak vyzvednout ale sepíšu kupní smlouvu a tou ruším PR a přecházím k levnější a na jejich námitku bych jim sdělil že jste se s kupujícím dohodli na odstoupení od smlouvy a tudíž jste uzavřel PR ale u jiného ústavu. a to vše od PC doma v obýváku!
jen doplnění to že Vám neposlali novou skoženku a ZK není jejich povinnost ale je to vaše starost!Dobré pojištovny zasílají v dostatečném předstihuzejména před výročím-alespoň mně to posílají při výročí 2měsíce předem!Mám, ČSOB-poj.a za těch sedm roků mi zatím žádná jiná nedokázala dát lepší!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.