Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvodový řemen 1.6 MPI 75kw

Od: dragon1® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chtěl sjem se optat po kolika kilometrech se dělá výměna? Někde jsem četl že se snad jen kontroluje jeho stav.Předem díky za info.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to Octavia? Tam to opravdu není stanovené, ale doporučuje se výměna po 120 000 km

doplněno 04.01.16 18:52:

teď se pro změnu omlouvám já, než jste stihl odpovědět, tak jsem opravil svůj příspěvek, tak nějak jsem tušil že jde o Octavii :)

hodnocení

To jsem jantar...mám Octavii II kombi

hodnocení

0x

já tvrdim 90000km nebo 7 let provozu

tycoon*
hodnocení

0x

U Octavie II s motorem 1.6 MPI výrobce oficiálně neurčuje výměnný interval rozvodového řemenu, ale jen jeho kontrolu jeho stavu po 90 tkm a pak každých 30 tkm (dokud technik provádějící kontrolu neusoudí, že už by se měl vyměnit). Pro napínací kladku je oficiální výměnný interval 180 tkm a pro vodní pumpu není stanoveno vůbec nic.

V praxi i většina autorizovaných servisů doporučí výměnu řemene, kladky i pumpy každých 90-120 tkm, případně 6-7 let, podle toho, co nastane dřív. Je to dáno i tím, že pracnost výměny je stejná jako pracnost kontroly.

hodnocení

Díky moc všem za odpovědi:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]