Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krytky ostřikovače světel nezajíždí

Od: hankar* odpovědí: 9 změna:

Prosím poraďte. Dnes jsem si všimla, že na mé octavii 2 mám vysunuté krytky ostřikovačů. Ani jsem nevěděla, že to nějak vyjíždí :) Každopádně co teď s tím? Venku mrzne, tak mě napadlo, že to přimrzlo, ale ostřikovače jsem nepoužila, tak nevím.. :( Díky za pomoc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Polit to muze zkusit , zda to zajede. Jinak mohla se spalit pojistka.
gumid

Mělo by to vyjíždět tlakem vody.

hodnocení

2x

jestli máte možnost, zajeďte do garáží u nějakého obchodního centra - než nakoupíte, tak to rozmrzne... nebo zkuste polít vlažnou vodou, jak už někdo radil...

mytrix*
hodnocení

0x

Ostřikovače světlometů ostřikují automaticky při každém 5tém ostříknutí skla popřípadě při delším podržení ostřiku.

Pokud jsou zamrzlé, musíte to nějakým způsobem odmrazit, ideálně ve vyhřívané garáži.Stačí chvilku.

Následně doplňte zimní směs a podržte ostřik tak dlouho, dokud se nespustí i ostřik světel - poznáte podle jiného zvuku čerpadla.Tak se dostane zimní kapalina všude a už by se to nemělo stávat.

gumid
hodnocení

0x

Polejte světla vlažnou - teplo, opakuji teplou a né vařící vodou. Třeba z rychlovarné konvice, kterou v půlce procesu ohřevu odstavíte a vezmete jí k autu a světlomety polejete.

Měly by zajet zpět.

cicko*

Tazatelce nevyjela světla, ale ostřikovače.

gumid

Myslel jsem, že ostřik je součástí světla, ale asi bude níže v nárazníku u O2, sorry

hankar*
hodnocení

Děkuji všem za výborné rady, problém vyřešen :)

mzxy*
hodnocení

0x

přimrzne to, jen pokud používáte letní náplň

nestačí dolít modrou zimní, předtím se musí ta letní úplně vystříkat

jinak se bude situace opakovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]