Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natankovala jsem, ale rafička se nezvedla

Od: freade* odpovědí: 21 změna:

Dnes večer jsem přijela na benzínku s tím, že dojezd je 25 km, natankovala jsem, ale dojezd se nezvětšil. Sice jsem natankovala pouze za 100,-, ale když jsem takto už párkrát natankovala, vyždy se to alespon o 50 km zvýšilo.

+ blbne parkovací asistent - i když kolem auta nic není tak stále na jedné straně svítí červeně a "pípá" to.

Může to mít nějakou souvislost? Třeba elektrika?

doplněno 02.01.16 20:48:

zapomněla jsem napsat, že se jedná o VW Passat (r.v.2014)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
To nekdo tankuje za kilo? Asi to auto ani nepostrehlo. Natankujte za vic.
Mohlo odejit cidlo , kabel k cidlu , nebo je cidlo zaprasene. Zkuste ho ocistit.
doplněno 02.01.16 20:49: Pokud to je pasik z roku 2014 tak mate jeste zaruku.
doplněno 02.01.16 22:40: Nektere auta to zaregistrujou az po delsi dobe. At se eliminuje splouchani v zatackach , skokanky , jizda z kopce...
Ja najel 10km i kdyz auto ukazovalo dojezd 0 :)
freade*
hodnocení

Nerada tankuji na "no name" benzínkách a chtěla jsem dojet domů, tak jsem to nechtěla riskovat a natankovala na té co byla pocestě :D

Vím, jen jsem se chtěla poradit s někým zkušeným, nežs tím pojedu do servisu, teda pokud tam dojedu :D

rd*

Kdysi jsem tak taky natankoval ze stejného důvodu jako vy. Nejen, že se ručička nepohla, ale ani na palubním počítači se nějak nezvýšil dojezd km, ale v pohodě jsem dojel, takže je to tím, že takové drobné dotankování to auto nezaregistruje.

repkin*
Souhlas a bod, spiz se divim, ze ma nekdo penize na novy VW Passat, ale vyjizdi nadrz a tankuje za 100,-. Zpet k dotazu, za 100,- to jsou tak 2-3l max. Jde o to, ze PC ukazuje pri nastartovani vetsi spotrebu, rozjizdeni apod. Tomu take neprida, proto to ukazovalo porad stejne, po chvili by to ukazalo tak 60-70km podle dotankovani. Muze byt i sekly plovak, ktery je na cerpadle, ktere je v nadrzi. Alespon na FI to tak bylo, u VW to bude stejne nebo podobne.
doplněno 03.01.16 08:22: Ono taky zalezi co je podle Vas obycejna benzinka, kolikrat na nich maji lepsi phm jak na znackovych, alespon u nas to tak je. Duvod? Znackove jsou francizy (omlouvam se nevim jak se to presne pise), tudiz musi mit ceny co urci majitel a na to si neco prihodit aby vydelali. Obycejne benzinky shani phm co nejlevneji a neprirazi si na tom tolik. Znackove benzinky potom zavidi, ze na obycejne jezdi vic lidi a posilaji jim tam kontrolh, ktere si tam podavaji dvere. Pokud by mely spatne phm, zamknou jim stojan nebo celou benzinku, coz se tu u nas nestalo. Naopak, najemce znackove benzinky snizil cenu aby pritahl lidi ale diky tomj musel zavrit dve benzinky a stejne mu to nepomohlo. Vervu jsem zezacatku tankoval ale zadne zlepseni jizdy ci spotreby jsem nezaznamenal. Snazim se jezdit na mou neznackovou benzinku nafta na stedry den 23.9/l a zatim jsem spokojeny. Tankuju plnou nebo min. 200-500,-.
freade*
hodnocení

Jak jsem již psala níže, většinou tankuji Vervu na Benzině a nechce se mi brát nekvalitní nafta u nějaké neprověřené benzínky - jak jistě chápete, není to zrovna levné auto. Opčas zkrátka zapoměnu natankovat a když není zbytí, tak tankuji tolik abych dojela v klidu domů *hi*

Jinak samozřejmě děkuji za odpověď! *pusa*Zítra sjedu natankovat na Benzinu, tak uvidíme.*frajer*

hodnocení

2x

Napřed zkuste normálně natankovat doplna. Některá auta tak malé zvýšení objemu paliva nezaregistrují

homolka

tak tak, je potřeba natankovat minimálně 4 litry pro změnu

hodnocení

2x

Takové mnopžství asi pp nepoznal!Jinak zkušenosti mi říkají žemůžu tankovat klidně kdekoliv ,ale také rád tankuji na "své"!

freade*
hodnocení

Většinou tankuji na Benzině Vervu, proto se mi nechtělo brát za víc na nějaké obyč. benzínce...

lubosgls*

Vy chcete jet do servisu aniž byste zkusila "pořádně" natankovat?, to mi hlava nebere :)

freade*
hodnocení

Ne, s tím parkovacím asistentem. ;)

hodnocení

1x
Vono to chvilku trvá než si to ten počítač přebere a pozna že do toho někdo plivnul
Osobně bych se asi propad hanbou dojet s rok starym autem na pumpu a tankovat do něj plnou jak do babety *smich*
vernon
Taky jsem kdysi tankoval za stovku. Benzín tehdy stál 37,50Kč/l :-D

hodnocení

1x

Dojezd 25 km, tak to je v nádrži tak 1,5 litru, vy jste tam vrazila další 4 litry. Takže už máte mokré skoro celé dno nádrže. Vůbec se nedivím, že se ručička nepohla. Parkovací asistent a množství paliva určitě souvislost nemá.

freade*
hodnocení

Jinak dnes jsem sjena na banzínku a stale nic, tak nevím co s tím je.

Jen pro informaci - natankovala jsem doplna ;)

Jo mohl se seknout plovak, je zima a nafta zimu nema rada. Mate zaruku tak to dejte servisu.
repkin*
Rucicka se nehnula a PC ukazuje stejny dojezd?

mzxy*
hodnocení

0x

parkovací asistent byl vyroben v bazmekistánu aby se fauvé dostal s výrobními náklady a prodejní cenou na jistou hranici, mohu Vám popsát příběh kluka který s novým passatem CC tráví v servisu celé dny,. za první rok kvůli zívadám vyměněny díly za 170 tis Kč

snažte se všechny ty výměny stihnout v záruce a pak auto střelit

dam®
hodnocení

0x

Rezerva je průměrně 7 litrů, to je u tvého auta dojezd něco přes 100km, ukazovalo to dojezd 25 km, tzn. méně než čtvrtinu rezevy a nebo jsi stihla dojet pumpu na "výpary". Koupilas za 100 Kč, tj, tři a něco litrů, tak ti to nemohlo nic ukázat ani spočítat, protože ses nedostala nad minimální měřitelné množství, tak načepuj a klid. S tím asistentem - nemáš zaražené čidlo?

doplněno 03.01.16 12:50:

No jo, otevřel jsem otázku a pak odběh, znovu nečetl a pak začal psát. Repkin dík. Teď je to věštění z koule, snad pomůže projet muldou aby se uvolnil plovák.

repkin*
Uz psala, ze dnes dotankovala plnou a nic se nestalo.

saladin
hodnocení

0x

To, že vám palubní počítač ukazuje dojezd 25 km a po natankování se dojezd nezvětšil je si myslím normální ... stává se mi to často i na mém autě ... mám tam třeba dojezd 80km a po natankování do plné mi ještě dlouho ukazuje ten samý dojezd. A pokud myslíte rafičku mech. tak je nejspíš problém v čidle v nádrži.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]