Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TP k vozíku

Od: michall* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám otazku ohledně velkého TP k vozíku. Nevíte někdo jestli přívěsný vozík typu Sport Jacht, někde z osmdesatych let má také velký technický průkaz? Děda který je majitelem vozíku mi stale tvrdí že nic jiného než ten malý TP co se vozí ssebou nemá. Že prý když byl naposledy na STK tak že ani žadný neměl. Mě se pořad nechce tomu věřit. Jde mi o to jestli třeba dříve tyto malé vozíky byly bez velkého TP, nebo jestli ho jen děda ztratil a nepamatuje si to. Děkuji za názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Velký TP tyto vozíky měly.Mám doma z r.1987 od stejného výrobce i s velkým TP.

ronyx*
hodnocení

2x

Samozřejmě, že i tyto vozíky mají velký TP. Mám takový vozík z roku 1985 a velký TP má - 31.12. odpoledne jsem ho měl v ruce, když sem na něj dělal PR na rok 2016. Ten velký TP je taková ta knížka velikosti zhruba A5 - prostě starý typ velkého TP. Pokud jste ten typ nikdy neviděl, mohl bych vám udělat i fotky, abyste aspoň zhruba věděl, co máte hledat.
Jinak velký TP měly všechny přívěsné vozíky i před rokem ´89, včetně těch doma vyráběných. Platilo, že co má SPZ (dnes RZ), to má velký TP.
Jediné, co už nevím (a už se nemám ani koho zeptat) je, jak to bylo s doklady a pravidly (např. pokud si chtěl někdo vlek od někoho půjčit) k vlekům v dobách, kdy ještě měly vleky stejné SPZ jako auto (pokud jste měl na autě značku např. HK-10-20 a měl jste nákladní vlek a obytný přívěs, na všem jste měl značku HK-10-20). Jenže to už je poměrně dávná historie (končilo to tuším někdy počátkem ´70.let)

michall*
hodnocení

Mockrát děkuji za odpověď

mzxy*
hodnocení

0x

pokud je sport yacht přímo od výrobce, měl TP - bílou knížku.

Nelze vyloučit, je jde o vozík, který pro provoz schvaloval DI VB a může mít pouze malý papírový TP.

Před rokem 2000 to nebylo jednotné a přehledné a také některé starší malé motorky mají jen malý TP, takže lze předpokládáíat že vožík může být od 1. registrarce jen s malým TP

zeptejte se na úřadu, měla by tam být původní evidence, kde je uvedeno, zda byl vydánm i velký TP

alois*
hodnocení

0x

Zdravím, mám jiný problém k vozíku je jen "velký TP" (taková ta stará knížečka formátu A5), vozík je už v rodíně více jak dvacet let a prý k němu ani malý TP nebyl, přepis byl v tom roce 2000. Potřebuji udělat technickou e evidenční. To asi nepůjde? Díky

Proč by to nešlo sločíte stim co mate za uředníkama a ti vám vystavý duplikát malého techničaku

Neexistuje nejde,

osoba, která je zapsaná v techničáku, dojde na registr a nechá udělat duplikát.

paveldvorak
hodnocení

0x

V TP by mělo být uvedneo číslo malého TP, pokud to na DI někdo vepsal...jinak první - vydaný malý TP měl stejné číslo jako velký...pochybuji že někdo jezdil 20 let a vozil s sebou velký TP - knížku...pokud vyčkáte do 1. března, dáte za duplikát 500,- Kč. Už to vyšlo ve sbírce zákonů, myslím že 23.12.2022

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]