Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr motorky 500ccm

Od: siminka* odpovědí: 5 změna:
Zdravím, chtěla bych poradit s výběrem motorky pro mě.mam naké zkušenosti ale spíše s crosovými motorkami a chtěla bych přesedlat na silnici,doporučí mi někdo něco lehčího a nižšího okolo 500cm3.
Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kawasaki ER5 je ultra pro začátek, osobně jsem byl u výběru raději Hondy CB500, která měla větší výkon. Nakonec jsem vzal od Hondy Horneta 600 a určitě to byla dobrá volba. Je dost rychlá a ještě ne tolik nebezpečná. Na jedničku se s tím nedalo jet a dvojka ruce netrhá. :)

hodnocení

2x

já byl na tom podobně jako ty a vzal jsem si FZ6 a nelituju.. slabší motorku bych asi nechtěl.. váží tuším kolem 190 a manipuluje se s tím dobře.. ještě se mi nepovedlo ji vyvrátit.. jinak jestli chceš prcka tak ducati monster je dobrý prskolet :D .. a pak teda ER5.. ale ta nevim jestli tě rychle neomrzí..

hodnocení

2x

Objem motoru bych neviděl jako omezující, ale tu hmotnost a výšku sedadla nad zemí. Přítelkyně měla problém u své první motorky s tím, že špatně dosáhla na zem. Nikdy nestála celým chodidlem na zemi a motorka měla 270 kg. Takže se jí stalo, že když zastavila na špatným místě, mašina ji položila. Špatně dosáhla na zem a když už dosáhla, byl náklon mašiny takový, že ji neudržela. Bylo to XJR1200. S objemem motoru bych si starosti nedělal. Takže já bych vybíral podle výšky sedadla, ale taky to musí nějak vypadat.

hodnocení

2x

Dobrý den, záleží na tom, co od stroje očekáváte, pokud jde o pětistovky, osobně jsem nějaký pátek měl Suzuki GS500E, jsem celkem menší postavy, tak mi pasovala dobře. Klasický naháč. Pohodová spolehlivá motorka to byla, žádný trhač asfaltu, výkonově také žádný zázrak. Měl jsem to spíš na cestování na pohodu, nejsem žádný závodník, a tak mě zajímaly vlastnosti jak např. nízká spotřeba apod. To píšu tak jen ze své zkušenosti, netvrdím, že nejsou lepší, byl jsem s ní spokojený.

mzxy*
hodnocení

0x

na cestování honda deauville 650, má kufry, je pohodlná a motor není agresivní, nebo novější a dražší 700, v podstatě shodný motor má hondička transalp, cestovní endurko , dobře se ovládá a hodí se na naše rozmláceníé silnice

jiné cestovní enduro-spolehlivý polykač kilometrů - Suzuki DL 650 V-Strom, výhodou je že má ve srovnání s hondičkou šestikvalt a když zabloudíte na dálnici, motor se netočí do vysokých otáček

pokud chcete závodit s motýlem, tak pěkného choppera, záleží jak daleko a jakým tempem budete jezdit, platí že objem, ničím nenahradíte, sám mám hondu VT 1100, jednoduchý a stoprocentně spolehlivý poctivý japonský 30 let starý stroj. nebál bych se na něm vyrazit kolem světa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]