Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný studený start

Od: octavia odpovědí: 7 změna:

Mám škodu octavii 2. facelift 2009 1.6 mpi 75kW a při ranním startu to špatně chytá, nejde to hned do otáček a někdy to chcípně, někdy to stihne přida na 1000 otáček. A někdy to chytně až na po druhý, svíčky nový, sací filtr vyměněn, auto má najeto 155 t, km.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Skus vyčistit a nastavit klapku a poté bych zkusil jít po čidle teploty
Zkus ho po ránu odpojit a startuj

ju*
hodnocení

0x

Pokud je to neověřená bazarovka tak bych to tipnul lehce nad 350000 a hezky jeté, uhoněný slaboučký motor...pokud ne tak diagnostika, tlaky ve válcích, dodávka paliva, atd...a hledat

No, on ten motor není až tak slaboučký a uhonit ho za 150 tkm by byl docela výkon. Jen pro info - s tímto autem jsem najezdil zhruba 300tkm, přičemž jsem v něm vozil tolik nářadí, že jsem tam musel vzadu prohodit pružiny z kombíka na špatné cesty. Přesto s motorem nebyly nikdy problémy - to, že po startu přidá na 1000ot/min, to je normál, po chvilce si otáčky zase ŘJ sníží.

Kolega však měl problém podobný tomu z dotazu - řešili to výměnou zapalovacího modulu.

ju*

souhlas - já to psal v souvislosti s možným neověřeným počtem km...

jenda2*
hodnocení

0x

Nepíšete, jaké palivo tam máte.

octavia
hodnocení

Auto jsem koupil nové. Tankuji s tím převážně na Tank Ono.
jenda2*

Myslel jsem jestli E85 nebo benzín. E85 je zabiják pro starty v zimě. Na toto palivo se musí dodat přídavné zařízení, jinak je to neštěstí. Nejsnažší cesta je diagnostika. To může být cokoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]