Nejste přihlášen/a.
Mám navigaci SENCOR, do které jsem nahrál aplikaci IGo8 a mapu ČR z roku 2012. Nedávno jsem jel z Prahy -Řepy do Plas u Plzně a protože nemám dálniční známku, tak jsem zaškrtl "placené ůseky" a zvolil způsob "krátký". Vedlo mne to napřed jako na Křivoklát a pak přes Rakovník a Kralovice. Nazpět jsem se chtěl vyhnout objíždce u Rakovníka, kde se opravuje most a tak jsem zvolil způsob "rychle". K mému překvapení mě to táhlo až ke Slanému takovou dlouhou rovnou silnicí lesem a naprosto bez provozu a potom přes celé Kladno (to neodpovídá tomu způsobu "rychle") až k nájezdu na dálnici u Tuchoměřic. Zdálo se mi, že jsem najel nejméně o 30 km navíc. Chci se zeptat, když nemám tu známku, jaký způsob se má v navigaci volit jako nejvýhodnější? Nyní jsem dostal k vánocům navigaci GARMIN - bude to stejné?
Nastavit trasu bez mýtného a vyhnout se dálnicím a nejkratší. Vplivne ti to asi tři možnosti kudy jet, ale je to jenom stroj, nic není stoprocentní, takže nejdřív prohlédnout možnosti a pak jet. Vždycky se mi to vyplatilo. Měj se.
Napsal jsi "vyhnout se mýtnému a dálnicím", z čehož logicky vyplývá vyhnout se i neplaceným dálnicím
Ahoj. No to máš pravdu, ale chytáš mě za slovo a nekoukáš do navigace, jak jsem ti radil. Musíš vyzkoušet, která varianta, trasa, ti vyhovuje, co zakázat a co povolit. Nic není dokonalý, ani já
. Ptej se dál, snad budu vědět. Měj se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.