Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poraďte mi - mám doma velký TP, značky a doklad o zneškodnění autovraku. Problém je v tom, že majitelem vozu je někdo jiný a vůz je na mě pouze odhlášen (to bylo provedeno v roce 2004). Vůz na mě nikdy nebyl přihlášený, protože nebylo možno u něho provést technickou a evidenčku. Vůz byl tedy v roce 2006 ekologicky zlikvidován, tedy už neexistuje. Problém je v tom, že mám doma značky a nevím jak z této situace ven. Mohu tento vůz odhlásit, pokud je na mě jen vozidlo odhlášeno? Hrozí mi nějaké sankce za tuto situaci? Moc se bojím a nevím co s tím mám dělat. Prosím poraďte. Děkuji moc.
ano,doregistrovat na sebe za 800,-Kč správní popl taek a náskednľ trvale vyťadit...stačí k tom platný doklad o ekolikvidaci, značky, velý a malý TP...
Děkuji za odpověď. A nebudu muset při té doregistraci platit tu ekologickou daň? Auto bylo na mě převedeno v roce 2004, takže pokud to dobře chápu pokud se tomu říká polopřevod a byl před 1.1.2009, tak bych neměla platit ekologickou daň, pokud si to "auto-které už není" na sebe přihlásím? a následně trvale vyřadím? Jde to takto?
Dobrý den, mám stejný problém, ale stím, že vozidlo bylo na mě přehlášeno letos.
Budu platit ekodaň?
Děkuji
To ano, ale je v polopřevodu a já ho budu muset na sebe nejdříve doregistrovat a mám strach že po mě budou chtět ten ekopoplatek.
uf, doregistrujete a ZÁROVĚŇ ho vyřadíte, ekpolplatek by ztrácel smysl, proto se nebude platit. Když ale budete chtít dneska doregistrovat a zítra vyřadit, tak budete muset platit i ekopoplatek, evidenčku...
Děkuji Vám i panu NÚ, odpovědi byly správné, auto je už dokonale pryč... I 800,- Kč je pryč...
ještě akorát by mě zajímalo, co pojišťovna, na auto jsem nikdy pojistku neplatila, protože od r.2006 už není, ale jak to oni mohou vědět? Na evidenci mi řekli, že to mám pro pojišťovnu doklad o likvidaci, ale pro jakou? Je to tímto vyřízené?
nejsem úředníkem pojšťovny, ale myslím že je to tím yřízené,pokud Vás pojišťovna ještě neoslovila, možná Vás osloví časem ČKP, ale možná ne...potvrzení o převzetí autovraku jste si měla okopírovat, na úřadu se odevzdává originál...a pošlete jim pak kopii s vysvětlením, že auto není a není proto důvod nic platit...pokud Váš neosloví, nic nedělejte. ...Velký TP s potvrzením o trvalém vyřazení si také pro jistotu odložte...ČKP má vlastní databázi a příslušné údaje si může vyžádat od ministersrtva, které je z registru vozidel buď poskytne nebo neposkytne...
Děkuji za rady a promiňte, že jsem se vtřel mezi tuto poradnu.
Jak jsem tedy dopadl pro jiné co jsou ve stejné pozici.
Musel jsem doložit fotografie, že vozidlo slouží tomu účelu co jsem uvedl (já uvedl že vozidlo bude sloužit jako kůlna), nafotil jsem vozidlo plné prázdných přepravek a po té jel opět na EV kde mě vozidlo technicky dohlásili (poplatek 800.-Kč), pak k technikům, kteří zahájili řízení o změně využití, ( k tomu bylo třeba čestné prohlášení ) to trvale vyřadili z registru.
Milancukrar dík měl jste pravdu v tom, že pokud bych toto neudělal tentýž den tak platím ekopoplatek 5000.-Kč.
Děkuji všem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.