Nejste přihlášen/a.
Kdysi kdesi jsem četl, že u auta na benzin jejhož motor je řízen elektronikou, se při jízdě z kopce nemá z důvodu úspory benzinu z kopce vyřazovat Důvodem je, že elektronicky řízený motor při jízdě z kopce se zařazenou rychlostí zjistí že kola jsou rychlejší než motor a palivo odstaví = šetří. Ale pokud vyřadím, alektronika nezjistí nic a nasadí režim volnoběhu, a to tedy asi žádná výhra není. Jak je to u VW Polo 6N2 1.4 Mpi, má tento motor řídící elektroniku? Znalost tohoto problému souvisí i stím zda motor umývat či nikoliv ...
Díky za radu.
Podle toho zda mas plynove lanko ci ne. Pokud jo tak si vse ridi elektronika.
Neni duvod umyvat motor , to neni clovek
Zdravím, Tvá poznámka o mytí auta mi vehnala slzy do očí. Máš bod. A s tím lankem - netuším, kouknu mu za světla pod sukýnku a když tak se ještě ozvu. Zatím díky za zájem.
Co to plácáš?!
I s lankem motor při snížené zátěži odpojuje vstřiky (vstřik). Dělal to už i Favorit SPi či Felicie SPi - MPi. Obě verze z lankami.
Lanko nemá vliv na odstavení vstřiků při jízdě z kopce.
Ano,to je pravda,jednotka pozná podle otáček motoru a toho že není sešláplý pedál plynu že auto jede z kopce a skutečně palivo odpojí,motor pak saje jenom vzduch a otáčí se vlivem zařazené rychlosti. Ale i to vyřazování je spekulativní,záleží na podmínkách
jde o to, že sice benzín nespotřebováváte, ale zase tření v motoru vás brzdí, takže ztrácíte rychlost, kterou pak (někdy) musíte nahnat sešlápnutím pedálu. Je potřeba přemýšlet dle strmosti kopce a podle toho co je pod kopcem. Když je kopec tak akorát na to, abych to nechal jet na pětku, kdy to drží rychlost (nemusím přidávat ani brzdit), tak nechám zařazeno. Když je ale kopec mírný že auto na pětku zpomaluje a chci pod kopcem pokračovat v jízdě dále, je třeba lepší vyřadit, auto si pak tu rychlost lépe udrží.
Tohle auto na displey neukazuje spotřebu, r.v. 1999, tak že asi elektronický modul řízení motoru tu nebude - ale nevím, proto se ptám. Jsem odkojený autama jako Š1000MB, Š100, Š1203, nyní Volha 21M a Gaz 69M - služební jsem mněl Oktávky a nakonec Fabii ale to nebylo moje tak jsem se až tak nestaral. Proto ta zvědavost.
Motor se udržuje v čistotě a pokud je špinavý, tak ho mejou firmy. Pokud mu nevěříš, tak pře umejváním prostříkej všechny konektory valvolinem na kontakty. Mám odzkoušené, že dobře a fakt dobře konzervuje a vytěsnuje vodu. Pokud si z Olomouce, tak za ušákem v ulici je olejový krámek valvoline a spraj tuším za 150,-. Pak umej zahradní hadicí a arvou oplachovou (fialová). Nejlepší je carlan (autokelly) na mytí motorů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.