Nejste přihlášen/a.
Vybírám auto a zajimal by mě i názor ostatních.. Každy bude mít pohled na to jaké auto by vybral, zejména jak často, kde a jak daleko jezdí. Vybírám mezi třemi auty, od novoty..
mitsubishi ASX 1.6 mivec LPG nové
skoda fabia combi 1.2tsi 81kw nové
skoda octavia 1.6 tdi 81kw nové
Já to vidím na dobrý pomě/výkon=cena prozatím nejvíc u mitsubishi ASX, dle výbavy a dle toho jak auto vypadá, se mi jeví, že za vydané peníze dostanu více muziky u ASX než u předražené oktávcky III.
Jen si nejsem jistej jestli je do 1.6 vhodná volba LPG, neopotřebovává se více motor?, vydrží nájezd 200-300 tis.km?, když se bude jezdit jen na lpg? Mám trochu obavy, ale bez lpg bych se za benzín asi nedoplatil u ASX, najezdím průmerne okolo 30tis.km/rok. Za současných cen LPG bych u ASX ( lpg á nádrž 53l) jezdil prům. za cca 1,30,-kč/km. Dojezd na lpg 550-600km (papírově) + nádrž na benzín, kterou bych ale neplnil, jen kvůli startům.
U octávky se bojím vše co je kolem motoru (vstřiky, setrvák, čerpadlo, turbo) a taky cena. U fabie zatím váham, ale cena je přijatelná, jde o to, že ASX vypadá líp (pro mě + je bezpečnější) a je jen o trochu dražší.
Ano je to malý obsah, vím že u toho motoru 1,2 tsi 77kw bylo hodně problému s vyskakujícím řetězem, ale motor 1.2 81kw už je přepracován a snad by měl být ok. Dřív jsem vlastnil auto s motorem 1.2 htp a podpálil ventily, některé 1.2 htp vydrželi mnoho km, ale ten motor byl tak pro důchodce, kteří jezdí pomalu, ale 1.2 tsi uz ma 4 válce a turbíčko, tak by to mělo být o něčem jiném, auto by teoreticky mohlo najet zázrakem 200-300tkm bez go motoru, ale rozhodně se nebude hodit těm co jezdí casto po dálnici. Já jezdím hlavně okresky 80%.
Ještě jsem uvažoval o octávce II 1.9 tdi 77kw rok 06-09 v combi, má to dpf? Prý to má trochu hrubší zvuk než se motor zahřeje, viděl jsem nájezdy u 2007/08 kolem 150t.km.
U toho ASX na LPG bacha na jednu věc. Jejich hlavy patří k tomu horšímu, co lze koupit. Při provozu na LPG dochází k většímu zatížení. Každých 40tis se májí kontrolovat vůle ventilů. Motor nemá hydroštely, takže se zde vůle nastavuje pomocí podložek pod zdvihátka. Každá roční prohlídka může být proto o hodně tisíc dražší, než u "normálního" motoru. Ale i tak může dojít k nevratné destrukci motoru. Pro LPG bych volil jiný motor.
Vyšší teplota vzplanutí nemá na hlavu žádný vliv.
Na hlavu negativně působí vyšší teploty spalování. Vyšší teplota vznícení hlavu vůbec nezatěžuje.
A jaký motor by byl vhodnější pro LPG resp. jaký vůz do kterého se lpg při výrobě dá namontovat a kde vybrat např. něco u citroenu? 1.6vti?
Z výroby mají LPG jen Fiat, Dacia a Opel. Prodejci Kia a Hyundai mají LPG program, ale vlastní montáž probíhá formou dodatečné přestavby v servisu. Obecně lze řící, že i tyto vyjmenované automobilky podporu LPG postupně utlumují, Kia například už nenabízí LPG pro Ceed.
Citroen oficiálně LPG nepodporuje, ale motor 1.6 VTi z modelu C-Elysee (ve skutečnosti to není motor VTi s proměnným zdvihem a časováním ventilů, ale modernizovaná verze motoru 1.6 16V staré řady TU) si mnozí nechávají přestavět indiviuálně.
Pokud chcete širší nabídku, zkuste se podívat na ceníky polských prodejců. V Polsku například dovozce aut Škoda nabízí přestavbu na LPG se zachováním záruky u Fabie a Rapidu.
Poznámka: U toho Mitusbishi jde o přestavby na LPG se zachováním záruky. Ale po záruce bych se o to bál.
Jezdím ve starém dieselu tdi, tak byla varianta i tdi, slysel jsem o 1.6 tdi, že to není špatný motor, ale těch problému co stím může zase být. ALe nechci jezdit průměně nad 6l/100km (benzín, diesel).
Já jsem ušetřil pouze u jednoho auta cca 400tis kč oproti benzínu.
Takže vlastně přestavba na LPG mi koupí další nové auto. A to mi stačí.
Aby clovek usetril takoveto penize provozem na LPG, tak uz se bavime o velkem najezdu km- tudiz to musi byt neco starsiho jednoducheho konstrukcne i motoricky. Tedy tipnu felicia, octavia I, fabia I, ci neco obdobne stareho nebo starsiho.
Vzhledem k tomu, ze tazateli jde o nove ci zanovni auto, mu tato informace stejne nijak nepomuze...
Malý dojezd na lpg a benzín? Mám obsah benz,nádrže 60 l a obsah lpg nádrže 50 l,nezkoušel jsem to ale takových 1300 km bych najel na jeden zátah.Těžší auto tak o cca 70kg a síť čerpaček lpg je dostatečná. Do nafty bych nešel ani za nic,už jen kvůli její kvalitě v ČR.Mám už v řadě čtvrté auto na lpg a nedám na něj dopustit.
Mám taky fábii 3 ale s trošičku slabším motorem 66 kw s pěti stupňovou převodovkou mám na ní najeto 2 tisíce a spotřebu taky 5.5 l a shodou okolností mám druhé auto ono zmiňované ASX 1.6 v benzínu kde mám spotřebu za posledních 9 tisíc km 6.1 l jezdí se jak dálnice ta i couračky do 10-ti km , žena do práce,. Obě auta můžu jen doporučit asx je vlastně nesmrtelná atmosféra právě proto sem ten motor chtěl kde se ani nemusí řešit rozvody, právě v pondělí jdu na první garančku.Fábie je proti tomu s malinkým turbem letadlo než se asx pozbírá do otáček s fábkou jsem už dávno v prachu.Vždy sem si říkal že nechci auto s turbem potencionální zdroj problémů a vidíte jak to dopadlo, mám obě a můžu si vybírat čím se svezu, dneska sem s asx najel po návštěvách přes 100 km za krásných 5.3 l samo že jízda na pohodu po okreskách. Oplynu v asx více zde opravdu přečís vše než se rozhodnete pro montáž.
cicumiši pořádně nejede ani na čistý benzin, má to 1.4 tuny, na LPG to pojede až v momentu kdy to vytočíte na 5000 otáček, a tolik nemám ani na otáčkoměru svého maxiskůtru , když podobná "terénní" suvéčka předjíždím
bohužel, dnešní nová auta nebudí důvěru, pokud jde o Vaši představu bezpoblémového nájezdu 300 tis km, pochybuji u všech třech...Osobně nedoporučuji ani jedno, pokud chcete naftu, tak berte tu oktávku alespoň 2.0 TDi klidně s výkonem 81 kW...Snažte se v záruce najet co nejvíce kilometrů, protže se Vám s největší pravděpodobností "vysype" spojka a vyteče alespoň jeden tlumič
1.2 téésíčko má motor jako mlýnek na kávu, snad nemyslíte vážně že to vydrží 300 tisíc...
300 tisíc vydrží větší benzinové motory, posuňte laťku na 1.8 TSi
LPG do nového auta ANO, ale z výroby. Plná záruka bez "ALE", např. u Opelu z výroby upravená hlava a ventily, spárovaný palubní počítač-tedy ukazuje dojezd i spotřebu, která odpovídá. Místo Fabie můžete mít Corsu, která je prostornější a má motor 1,4 "atmo" 90koní-ovšem nenabízí se v kombíku, je-li to pro Vás zásadní. Jezdím s ní za 6,5-7,3l, což při ceně 12,30Kč/l odpovídá 0,80- 0,90 Kč/km. Čerpací síť je bohatá a "nevypeče" Vás turbo, vstřiky, filtr pevných částic, zimní starty. Nádrž místo rezervy tzv. toroid pouze na 30l, ovšem dvojité dno a lze tedy umístit i dojezdovku, dojezd vždy min. 400km. V kombíku je Astra, ale to už není atmosféra...
Možná je to tím, že třeba 1.2 TSI měl obrovské porodní problémy. (hlavně odcházející turba, rozvody a pak celé motory) Štěstí bylo, že to bylo natolik velký průser a tedy velká část fatálních poruch se vyskytla ještě v záruce. To moc dobrý obrázek těmto motorům neudělalo.
O žádném htp jsem nepsal.
ve vasem dotazu jste zminil jen jedno auto, nebylo by od veci jeste par adeptu zaradit at mate z ceho vybirat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.