Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde zaplatit ekologickou daň?

Od: marrty odpovědí: 6 změna:

Na kterém úřadě lze ekologickou daň při koupi vozidla zaplatit? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

na evidenci vozidel při přihlašování!

zip*
hodnocení

0x

To je lež,dnes mě poslali zaplatit ekodaň za převod vozu někam na ministerstvo životního prostředí a potom donést potvrzení.

czechdave*
hodnocení

0x

Já ho platil na evidenci motorových vozidel při přihlašování auta. Ale nevzali si peníze, poslali mne kamsi na jeden konec města na poštu se složenkou nebo na opačný konec města na pokladnu radnice. Po zaplacení musíte dostat jednak potvrzení, že jste poplatek uhradil a jednak musí být uhrazený poplatek zapsán v TP toho vozidla.

marrty
hodnocení

Díky všem za odpovědi,tak já to nakonec risknul a šel jsem přihlásit vozidlo bez předchozího zaplacení ekodaně a musím konstatovat,že jsem opravdu platil ekodaň přímo při přepisu auta...dali mi lístek,se kterým jsem šel k pokladně a pak se zaplaceným zpět k okýnku. Auto jsem přepisoval v Brně na Kounicove.

jarda2*

Tak to je asi ruzne, jak kde, ja vyplazl 5000 + 800 primo na prepazce, na kazde jsem dostal papir a predpokladam, ze to ekovypalne mi da ucetni aspon do nakladu (firemni auto), nevidim duvod, proc ne... Statu ani korunu navic, cerna dira. :(

czechdave*

Přesně tak, záleží na tom, do jaké skupiny dle emisní normy auto patří. Pak se platí 3 000, 5 000 nebo 10 000 + poplatek za převod. Tady: auto.idnes.cz/zji/... najdete víc ohledně emisních norem a jak zjistit, jakou normu auto má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]