Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepsany auta

Od: sabina odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

můj otec ma auto a je napsané na mě, a on má plnou moc.

Ale on se s tím autem vyboural a ujel od nehody a teď hledali policajti mě.

Chtěla bych tedy zrušit to, aby to auto bylo napsaný na mě, ale na tátu, protože nechci mít s tím starosti.

A nevím jak to udělat, když s tím táta nesouhlasí.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Sabino, je třeba podat úplnou a přesnou informaci! Co je to: můj otec ma auto a je napsané na mě, a on má plnou moc?
Čí je vlastně auto? Jak to dokážete? Zaregistované je na vás a tudíž se předpokládá, že jste vlastníkem, provozovatelem.
Vy prostě kecáte, podívejte se do TP!
Uděláte to velice jednoduše, zajdete na úřad a přeregistrujete auto na otce. Kupní smlouvu nepotřebujete. Buď tam zajdete oba, nebo někdo s ověřenou plnou mocí. Vizte § 8 zákona. Bude vás to stát 800 kaček.
Prosté, sdělte policii, kdo s autem jel, vy jste ho prostě půjčila. Nebuďte z toho ... Pak bude otec auto půjčovat vám? A váš průser bude čí?

mzxy*
hodnocení

0x

ema má mámu

máma má mísu

tycoon*
hodnocení

0x

Nejde přepsat vozidlo na osobu proti její vůli. Takže obecná řešení jsou:

a) Přinutit jej, aby s tím souhlasil a udělat standardní přepis vozidla

b) Podat na něj žalobu za podvod

c) Přinutit jej, aby se do TP nechal zapsat jako provozovatel vozidla (vlastníkem byste zůstala)

Další možnosti:

Vzít si to auto,jehož jste dle platní legislativy vlastníkem, a otci jej nepůjčovat.

Nechat zlikvivodvat (sešrotovat) auto, jehož jste vlastníkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]