Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta-dotyčný ho na sebe nepřepsal

Od: charlie456* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit. V létě jsem prodala do autobazaru auto. Majiteli jsem předala plnou moc, jelikož je to daleko a je to autobazar, tím pádet spolehlivý. V prosinci mi přišlo že jsem se starým autem někde překročila rychlost a mám zaplatit 1000,-kč. Když jsem volala do autobazaru tak mi bylo řečeno že auto v nějaké "15denní lhůtě" prodal dál (na mé kupní smlouvě byl uvedený vedoucí autobazaru) a poslal mi emailem že auto prodal dál pod svým jménem i když ho na sebe nenechal přepsat a auto je pořád na mně. Tak nevím co dál. Můžu třeba nahlásit ztrátu techničáků(ty jsem samozřejmě předala při prodeji auta majiteli autoservisu) aby se něco dělo dál?Předem děkuji za radu.:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne nemůžete dělat nic-PROČÍST SI PORADNU-je tu již dost takových to dotazů,kdy si prodejce nesplní a nezajistí splnění svých povinnností a pak se jen ptá co s tím!Případně po pročtení poradny se pak řídit radami pána s nickem Mzxy!

Můžete jen dohledat (pokud se podaří !) stávajícího majitele a donutit jej s Vámi společně udělat EvK a ve Vašem místě registrace pak nechat zapsat změny! Jinak jen doložit KS že nejste majitelem auta a že nemáte povinnost zaplatit onu pokutu!Ale Vám naopak hrozí+ kupujícímu-pokuta až 50 000kč za nezapsání změny!

ctenar*
hodnocení

0x

Podobny dotaz zde byl pred par dny. I s odpovedmi od @mzxy.

mzxy*
hodnocení

0x

zákon jste porušil Vy, autobazar a také nový vlastník

ve Vašem konkrétním případě je nutné na formulář žádosti o zápis změny vlastníka uvést v kolonce "mezitimní vlastník" údaje autobazaru...

Nechápu, proč chcete hlásít ztrátu techničáku, jaký cíl tím sledujete a jaký by to mělo mít v praxi smysl...

asd1
hodnocení

0x

1. kupní smlouvou doložíte že nejste vlastník = pokuta jde mimo vás, nic platit nebudete.

2. Plná moc nmajitele nezavazuje k převodu a nezbavuje vás povinnosti oznámit úřadu změnu. Zahajte to sama s tím co máte - úřed vám to vrátí k doplnění, ale tu nekompletní žádost od vás musí převzít. Za neoznámení změny hrozí pokuta až 50k. Pokud vy oznámíte, úřad bude řešit toho druhého...

charli456
Děkuji za odpověď.Kdybych auto prodala někomu na chodníku tak to vyjde nastejno a nemusela jsem hledat autobazar který - vykoupí automobil a zařídí veškeré formality.Ten autobazar neudělal vůbec nic.Naopak mně poškodil...
mzxy*

Nechápu proč chráníte "dobré jméno" překupníka, napište nám všem o koho se jedná

kdo si to přečte, dá si pozor

Osobně bych požadoval po autobazaru okamžité vrácení částky, kterou si naúčtoval ze "přepis"

Pokud to máte i ve smlouvě - reklamujte tuto "službu"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]