Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má smysl si dělat kurz učitele autoškoly?

Od: danys* odpovědí: 15 změna:

Zajímají mně vaše názory, jestli má smysl si dělat kurz učitele autoškoly (pro sk. A,B) - zda už není přeučitelováno? Mám celkem dost volného času a tohle mi připadá velice zajímavé.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Teda to jsou dotazy, doporučte mi co mám dělat a budu štěstím bez sebe slzet že jste to rozhodli. Toto by mne nikdy nenapadlo. Ještě vybereme ženu. Buď si to udělám, chci, mám k tomu nějaký vztah, bavilo by mě to, nebo ne. Nemusím být pak jen nutně v AŠ. Někdy se to může hodit, ostatně cokoli co člověk umí, zná, více než ostatní. To se počítá. Ale, jaké jsou předpoklady, vzdělání, jsou známy požadavky na učitele? A co psychika? Držet se, být klidný, nefackovat..?

Pane kolego Bussi, to mi připomíná..."uvezu to pane Lorenc?"

Tazatel chce po nás rozhodnutí za sebe...

Krásný poslední předvánoční víkend.

hodnocení

2x

Dělal sem si jej pro skupiny B,C,D,+E a T -tedy kromě motorky vše... ani se mě nezdá že by bylo přeučitelováno, ale s prací počítej tak od dubna po říjen. Tedy prakticky od doby kdy je jistota že už nebude sníh. V zimním období si stíhá majitel autoškoly všechny kurzy sám - jsou to cca 3-4 lidi za měsíc v okresním městě.

Na skupinu A počítej, že žáci dělaj složitější závěrečné zkoušky a ty bys musel být fanda do motorek. Taky počítej že občas budeš z žákem ležet na zemi.

U skupiny B počítej, že budeš muset v první hodině vysvětlovat "blondýně" která o autě ví kulové, k čemu je například spojka. Můžeš si to zkusit nanečisto.

Jinak se dělají učiteláky na teorii, na jízdy nebo velký učitelák na obojí. K tomu aby sis mohl založit svoji autoškolu, potřebuješ "velký učitelák" nebo nějakého učitele, který jej má.

Finančně je to cca 75-100 kč za vyučovací hodinu na osobáku (ta má 45 minut), s jedním žákem se jezdí denně 1.5 hodin.

Spíše to ber jako přivýdělek k jiné práci přes léto, málokterá autoškola zaměstnává učitele na trvalo.

Já si teď rozjíždím vlasní autoškolu na skupiny C a D + E, protože dělám řidiče busu a jeden bus sme teď upravili pro autoškolu. Říkal sem si, že udělám občas rekvalifikační kurz pro pracák, ovšem pracák proplatí autoškole celý kurz až poté, co uchazeč dojde k přepážce s hotovým řidičákem, tedy pokud se v půlce rozhodne skončit, budu to z něho vymáhat já. Docela blbý systém.

Pokud bys potřeboval poradit jak vypadají zkoušky, stačí napsat.

chorche

Reaguji na Váš diskusní příspěvek ohledně učitele autoškoly.Chtěl bych se zeptat,jestli nevíte kde je možné dělat rekvalifikaci na učitele autoškoly.Já se na netu díval a vypadla mi Autoškola King.Znáte?Jaký máte na ní názor?Případně doporučil by jste mi jinou?Jak vypadají ony zkoušky?Děkuji za odpověď.

A z jakého kraje? Přípravu na učitele má pravomoc dělat každá autoškola která má učitele s tuším víc jak 5-letou praxi, doporučil bych obvolat pár těch větších a dotázat se na cenu. Některé autoškoly to nedělají z důvodu že nový učitel může být pro ně konkurence

hodnocení

0x

Jestli máte opravdu dost času a velmi pevné nervy, doporučuji poptat se po okolních autoškolách, jestli třeba nehledají učitele na HPP nebo dohodu... Jinak záleží na kraji, okrese... pokud chcete podnikat.

fik

Ty pevné nervy jsou jedna ze základních věcí,protože když je učitel autoškoly zatrpklý kakabus,který seřve žáka za každou drobnost jak dráb poddanýho tak z toho ten žák může mít takový nervy že to třeba při zkouškách podělá a stejně se nic pořádně nenaučí

joudic*
hodnocení

0x

jestli na to mate nervy... uz jste nekoho ucil ridit? ja jo a uz nikdy vic, priste maximalne vymenou za kvalitni sexualni sluzby :)

mzxy*
hodnocení

0x

lepší kšeft kombinace znalostí učitele autoškoly a tlumočníka z vietnamštiny

vietnamec jako každý cizinec má u zkoušek nárok na tlumočnika, tumočníkem je člověk s dokonalou znalostí zkušebních testů...správné odpovědi jim rposte diktuje ( ve vietnamštině, jak jinak)

Pak se nelze divit, že všichni vietnamci dělají testy na plný počet bodů

hodnocení

0x
Poptejte se v autoškolách. Pak zvažte výhodnost. Jinak na svou autoškolu spíše zapomeňte. Vyzkoušeno profíky v oboru...

fran56ris*
hodnocení

0x

Tak jednoduché to není. Před kurzem jsou potřeba psychotesty (kolik stojí dnes nevím, za mne to bylo 1 200 Kč). Potom je potřeba potvrzení o praxi, výpis z trestního rejstříku,výpis z karty řidiče a doporučení Di.

Dále absolvovat učitelský kurz (min. 2 měsíce - cena byla 20 000Kč).

Následují zkoušky z Rétoriky, legislativy, psychologie, pedagogiky a metodiky.

Teprve potom se dělají zkoušky na průkaz učitele před krajskou Di z jízdy (jako by si učil) dále předvést vyučování (stále před komisí) a napsat testy na PLNÝ POČET BODŮ.

Jo a každých 5.let se obnovuje !

Příjemný večer. Vydržel jsem to pět let od rána do večera.

danys*

Co obnáší kurz učitele autoškoly samozřejmě vím, to, že je potřeba pevné nervy mi je jasné! Jde mi spíš o to, jestli to má vůbec smysl vzhledem k poptávce. Chtěl bych to na pár hodin měsíčně, max. 80,.

a) že se každých 5 let obnovuje není pravda, to platí u zkušebních komisařů...u učitelák byl omezený kdysi, dnes je zatím "doživotně"

b) zkoušky probíhají tak, že nejprve je třeba jít na krajský úřad - odbor dopravy, kde se píše test. ten musí být na 100, dále následující den probíhá zkouška z výkladu 361 (jen u těch, co dělají učitelák i na teorii), výkladu TZBJ, zkouška ze souvisejících předpisů, konstrukce, pak je praktická část - konstrukce u vozidla a jízda kdy nejprve jede žadatel, poté komisař, který dělá chyby

c) členů komise je 5

d) jsou třeba psychotesty, potvrzení o praxi nikoli - stačí 4 roky vlastnit danou skupinu, výpis z karty řidiče ano, doporuření DI nikoli

fran56ris*

Zkoušky jsem si dělal v roce 1994.

V dobu jsme ještě dělali brance na vojnu s nákladní Praga V3S,a každého půl roku se chodilo s vozidly na STK.

Napsal jsem svoje zkušenosti, pokud se to změnilo k lepšímu - tím lépe.

Stejně se musí neustále vyhláška studovat - v parlamentu by se unudili k smrti!

Řídí se heslem : Po nás potopa.

hodnocení

0x

Určitě to má smysl, zajímavá práce a hodně volného času. Pak se všvyhnete i na vedoucího učitele AUTOŠKOLY.

Hezký víkend.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]