Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registrace nového auta

Od: jankopel odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,chci koupit osobní automobil v Praze, mám dotaz zda tento nový automobil mohu zaregistrovat v Ostravě

do doba max. 10 - dnů , zda po koupi není povinná registrace v Praze.

Díky za odpověď. J.K.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Bože lidi, registrujete tam, kde máte trvalý pobyt. Co máte společného s Prahou? Vizte zák. č. 56/2001, nejlépe na webu mdcr, od § 6. Dostanete "převozní značku" a ve lhůtě doma zaregistrujete.

doplněno 17.12.15 14:13:

mire gde ste to našel? nepište kokotiny, co ste někde slyšel!

mire*

to: buss

nevím proč to označuješ za kokotinu, už dvakrát jsem to takhle s novým autem absolvoval, tím kdekoliv jsem samozřejmě myslel místo bydliště.

mzxy*
hodnocení

2x

Pan Ťok nechal zpracovat návrh zákona, podle kterého se bude registrovat auto kdekoliv, zákon ještě není ani v parlamentu ale informace o navrhované změně už proběhla médii...

Bohužel lidé neposlouchají a přání a návrhy pana ministra považují za stávající realitu...

Zákon zatím nebyl nijak změněn a od nového roku nabývají účinnosti akorát paragrafy č.7

1.) značky na přání

2.) možnost rezervace značky na dobu 3 měsíců

3.) možnost koupit si za 600,- kč třetí značku na nosič kol

Nejde o žádnou novinku, paragraf 7 je v zákoně už od léta 2013, akorát jeho účinnost byla posunuta protože MDCR je v rozkladu a nebylo schopno zajistit výrobce značek v rámci výběrového řízení

Opět skvěle a bez chyb.

mire*
hodnocení

0x

Zaregistrovat lze kdekoliv, běžný postup je, že s dokladem o koupi vozidla uzavřu pojištění, přihlásím na dopravce a se značkama v ruce se vrátím do shopu vyzvednout auto.

doplněno 17.12.15 20:08:

Ano, souhlasím s kritikou, měl jsem napsat doslovně " kdekoliv v místě bydliště":).

špatná rada, odpověď.

doplněno 17.12.15 19:49:

mire, pokud napíšete toto: "tím kdekoliv jsem samozřejmě myslel místo bydliště." tak jen vysvětlujete svůj omyl, za který Vás kritizuje kolega Buss i já.

Páč z Vašeho prvního příspěvku určitě nikdo nepoznal, že kdekoliv je místo bydliště.

hodnocení

0x

Jane, nežli vstoupí novela zákona, musíte nové vozidlo registrovat dle místa trvalého bydliště, to co máte v občance. Koupíte v Praze, dojedete domů do Ostravy a tam přihlásíte vozidlo. OK?
Zdravím Ostraváky.

hodnocení

0x

Správně jak píše P Milan a Buss-pokud jde o NOVÉ.Pokud půjde o ojetinu,byť to bude pro tazetele nové,tak v místě kde je to auto registrované,zatím!

mzxy*
hodnocení

0x

NOVÉ auto z pohledu zákona 56 je auto, které nebylo žádným zopůsobem provozováno a tedy ani registrováno

Je k němu zpravidla čistý TP (pokud auto kupujete od výrobce v ČR) a lze jej přihlásit v místě svého trvaléhop pobytu, právě proto, že není nikde registrováno

Protože uvádíte, že auto je registrováno, jde evidentně o staré auto, které je nové jen pro Vás:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]