Nejste přihlášen/a.
Ahoj , poradil by mi někdo s mým případem?
Chystáme se koupit ojeté auto a většinou se nabídky pohybují mimo kraj.
Auto bude kupovat mamka , ale třeba z Ostravy do Prahy se jí nebude chtít cestovat , proto bych pro něj jel já (syn).
Auto bude v kupní smlouvě psáno na mamku ... bude mi stačit k podpisu kupní smlouvy její plná moc?
to samé i u přepisu?
Máme to v plánu po novém roce (2016)
mzxy to píše správně, jen si to dovoíl rozvinout.
Kupni smlouva muze byt i ustni, proto se domluvte s prodavajicim.******* úřadu je úplně jedno, kdo je ve smlouvě, páč jí nepředkládáte.
K zapisu zmeny vlastnika se zmocnenec prokazuje plnou moci s uredne overenym podpisem ****** takže potřebujete od maminky ověřenou plnou moc, kde Vás zmocňuje k úkonům evidence vozidla. Určitě nedávejte prodejci plnou moc, aby na Vás vozidlo přehlásil on, jinak můžete mít problémy, že máte vozidlo a nemůžete jezdit, páč nemáte doklady.
Nejlépe je hned po prodeji zajet na evidenčku a spolu na evidenci vozidel, vše v jednom dnu, pak teprve odjet s novým dokladem.
Jak píše správně kolega Buss, je dobré před koupi zajet do servisu, já radím udělat místo evidenčky technickou, páč máte jistotu, že je vše OK. Pak teprve zaplatit.
Zdá se mi to na jeden den moc věcí najednou
Ale to píšete správně, že se Vám to jen zdá...Samozřejmě, když začnete odpoledne, nemůže to stihnout.
Ale příklad evidenčka trvá 10 minut, čekání 10 minut před a 10 pak na doklady. Hodně přeženu s dojezdem, hodinka, hodina a půl.
Změna na úřadě, jak kde jak kdy...hodinka dvě?
A teď to již stihnete,
to znamená , že plnou moc necháme ověřit (asi pošta) , poté s ní můžu vyrazit pro auto. po prohlídce a domluvě sepíšu s prodávajícím kupní smlouvu a v místě prodeje udělat evidenci , a přeregistrovat .
to vše v jeden den.
Zdá se mi to na jeden den moc věcí najednou
Podívejte, kupní smlouva může být i per huba. Ovšem co v případě nějakých tahanic, reklamace? Takže dnes raději písemnou. Pro účely kupní smlouvy si ji napíšete sami, bez ověření. Jinak je to u registrace na úřadě, pokud nepůjde mamka, musí vám vystavit PM a nechat ověřit. Ale když už ji budede psát i pro registraci, tak klidně v ní uvést, že platí i pro koupi vozidla včetně jeho zaregistrování. Působí to přece jen jinak, než kus papíru.
Mimo otázku, vemte si někoho znalého co do technické znalosti aut, zajet do servisu... KS pochopitelně řáádně přečíst.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.