Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkovací asistent u FORDa

Od: aloisb® odpovědí: 1 změna:

Zastavil jsem u metra, abych vysadil spolujezdce. Zastavil jsem cca těch 5 m od hranice neřízené křižovatky a domníval se, že tedy už za mnou nemůže nikdo zastavit. Vyložil jsem i zavazadlo z kufru a nikde nikdo. Zasedl jsem tedy za volant, připoutal se a začal couvat do té křižovatky, s úmyslem pak odbočit vlevo, když najednou rána ! Za mnou zastavila ženská s Octávií. Neviděl jsem jí,protože jsem měl středové zrcátko sklopené proti oslnění a zadní okno dost zablácené. Vylezl jsem a zeptal se jí, zda má nějakou škodu. Řekla, že se nic nestalo a že je štěstí, že nemám kouli tažného zařízení. Byl to opravdu slabý náraz, protože ani na mém nárazníku nejsou žádné známky poškození. Později jsem však zjistil, že po zařazení zpátečky mi parkovací asistent vydává stálý nepřerušovaný tón, i když za mnou není žádná překážka. Co s tím?

doplněno 18.12.15 15:17:

Ví někdo na jakém principu ten asistent pracuje? Domnívám se, že to velké čidlo uprostřed nárazníku je vysílač ultrazvuku a ta malá čidla na spodní části nárazníku jsou přijímače odraženého signálu. Nyní asistent vydává při zařazení zpátečky nepřerušovaný tón - což je asi špatně. Měl by být zticha a teprve při přiblížení vozu k překážce by měl začít přerušovaně pípat. Je to tak?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Coby, nejspíš křáplý čidlo v nárazníku. Zjistit který a vyměnit...

Nárazník je "gumový", klidně se prohne o 5 cm a vrátí zpátky. Ale všechno pod ním je rozpláclé - klidně můžou být ohlé i plechy pod nárazníkem...

Berte to jako lekci couvání - příště tam může stát děcko... Kam nevidim tam nejedu, a když už tak opravdu pomalu a opatrně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]