Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto nastartuje, ale nerozjede se

Od: wuxia odpovědí: 14 změna:

Zdravím, mám prosbu. Nastartoval jsem auto, všechno v pohodě, zařadil zpátečku, ale už jsem se nerozjel. Auto poskočilo a chcíplo to. Nebyla zatažená ručka, nešlapal jsem místo plynu na brzdu, zkoušel jsem několikrát, ale ani ťuk. Nevěděl by někdo, čím to je? Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ručka bejt zatažená nemusí stačí aby zatuhly lanovody ruční brzdy

hodnocení

0x

zamrznuté brzdy - pokud parkujete na rovince, nechte zařazenou zpátečku nebo jedničku a nebrzděte ruční brzdou. Zvláště bubnové brzdy se bloknou- mrazem - a je problém je rozjet. Můžete jet dopředu-dozadu? - Pořádně rozjet na smyka..., ono to povolí

doplněno 16.12.15 09:14:

Pokud jede na zpátečku a nemáte problém zařadit jedničku, vidím to na uvedený problém... Uvolnit by se mělo lépe při "cik-cak" pokusech - zkusíte vpřed-vzad-vpřed-vzad... otáčky na max a když to bude chtít chcípnout, vymáčknete spojku...

wuxia
hodnocení

Díky za radu, já to ještě zkusím. Problém je, že se nemůžu rozjet dopředu, musím zacouvat.

bruno*
hodnocení

0x

Pokud už není pozdě a byly to opravdu zamrzlé brzdy: násilím to odtrhnout se nemusí vyplatit, mohl by jste urvat pakny, nebo obložení (destičky). Líp počkat, než to samo odmrzne.

hodnocení

0x

Poskočilo či popojelo? Závada odstraněna?

wuxia
hodnocení

Ještě jsem to znovu nezkoušel, ale zkusím, díky za rady.

asd1

Ono dnes mrzlo? Přimrzlé se může urvat, lepší nechat rozmrznout (nejrychlejší je vlažná voda nebo horkovzdušná pistole - s tou pozor na plasty a gumu)

Neni klín pod kolem?

wuxia
hodnocení

Ne ne, klín pod kolem není. :)

Jede to už, nebo nejede?

Jaké je to vozidlo?

wuxia
hodnocení

Ano, už jsem to rozjel, tak díky všem.

To se mi velmi líbí tyhle dotazy*zed* když tazatel napíš že je to OK a ani ale neumí napsat co tomu nakonec bylo,pro rady dalším neznalým!

Souhlasím s Vámi,

troška humoru, třeba stačilo zařadit rychlost, auto se rozjelo a tazatel se za to stydí...

roman68*

takže "zaseklé" brzdy?

roman68*
hodnocení

0x

a co tchýně..přežila to?*plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]