Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvadí se dan ze zapůjčení automobilu?

Od: egi odpovědí: 3 změna:

Dobrý den , známému zmršili auto v servisu a nyní mě požádal zda bych mu zapujčil své druhé vozidlo s tim že by jsme na tu dobu než se mu opraví jeho udělali smlouvu o zapujčení vozidla. Pak nechá servis toto zapujčení zaplatit a mě by zajmalo zda za toto zapujčení mezi námi jestli z toho musím odvádět nějakou dan nebo něco? děkuji..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x
Příjem z nájmu movité věci (automobil) budete zdaňovat podle par. 10§ 10 Ostatní příjmy(1) Ostatními příjmy, při kterých dochází ke zvýšení majetku, pokud nejde o příjmy podle § 6 až 9, jsou zejménaa) příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného nájmu movitých věcí, včetně příjmů ze zemědělské výroby a lesního a vodního hospodářství, které nejsou provozovány podnikatelem atd ...Do 30tis ročně jste od daně osvobozen a nemusíte podávat daňové přiznání.doplněno 15.12.15 23:22: Nad 30tis zdaníte vše - ne jen rozdíl.doplněno 16.12.15 13:37: Pod par. 10 - Ostatní příjmy daní všichni stejně - podnikatel - nepodnikatel.
egi
hodnocení

Děkuji ale já jsem podnikatel tak je to stejně nebo jinak?

jenda2*

Pokud to musíte dělat smlouvou, tak ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]