Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se kupovat BMW, konkrétně řady 3, r.v.1999.
A má otázka zní, je BMW na servis tak drahé jak se řiká? Můj známý automechanik řikal, že u starší kusů např. 3 řady to není tak hrozné, že spíše u 7řady, a nových kusů.
že starší kusy jsou srovnatelné např. škodou Octavii, a obecně Renaultem který je celkem drahý.
Vlastníte někdo BMW? Budu platit desetitisíce za drobné opravy?
Taky dost záleží kde budeš servisovat,jestli v autorizáku tak to budou vážně desetitisíce. Díly myslím budou tak +/- srovnatelné jako u konkurence. Tady je spíš problém že nějaký malý servisy si s tímhle autem nemusí dobře poradit,samozřejmě nápravy,brzdy,výfuk,karoserie to je všechno stejný,ale když přijde třeba na závadu v elektronice tak tam si myslím že opravy budou dost drahý-ostatně jako u všech moderních aut.
Musíš si to říct takto,když chceš opici,musíš mít na banány a co si budeme nalhávat,BMW je prémiovější značka a servis nebude stát stejně jako třeba na škodu favorit
...ani tak nejde o cenu,spíš s tím málokterý mechanik umí a potom je to pokus-omyl.My tak servisovali Audi.Pořád něco jeden něco opravil a přitom něco rozdupal,zkusili jsme jiného a zase uměl jen něco a podělala zas jinou věc.Byli jsme nešťastní.Jak víš,že máš servis kde s nima umí,tak proč né.Jinak raději né,prodraží se to.
Mám bawa už asi 18 let. Spousta dílů se dá sehnat v druhovýrobě. Originál většinou! nejsou taky tak drahé. Práce? Autorizovaný servis je nesmysl. Vše předražené (respektive odpovídá image vozu). Mechanici na nic-každý šikovný má dávno živnosťák. Zlatě mít svého garážníka, ale dobrého. S dianostikou, jezdit pokaždé za 500,- je blbost. Rok 99 je v pohodě, poslení poctivá bawa, kde mysleli i na to, že je občas třeba něco měnit. Ale mimo běžných spotřebáků není celkem co měnit. 300 kkm je pohoda, vše šlape. A být v klubu, kde se člověk dozví spoustu potřbných znalostí. Takže-pokud je možnost něco si udělat sám, případně nějakého dobrého známého, v pohodě. Jako osamělý pěšak je to maličko náročnější.
Když jsem byl v autorizovaném servisu Škoda, tak na zdi měli ceduli se sazbama. Nejmíň Favorit, nejvíce superb. Strašně rádi mění celé díly. U Felicie odcházela spínací skříňka. Každý rok jedna. Tam tvrdili, že je nutná výměna celého zámku za nějakých 1500,- s prací. Přitom stačí vyměnit za 80-100 Kč jen samotný spínač. V malých servisech mají práce dost, ve značkových nic moc.
Každý rok jedna spínací skříňka?..a jaký byl výrobce toho zázraku? tipuju to na vika. Kdyby jsi koupil originálku za nějakých 250 korun tak ta by ti pár let vydržela. Jinak tuhle blblost jsem taky slyšel,to oni tak říkaj,protože si můžou naúčtovat jak za novou kompletní spínací skříňku,tak za nakódování imobilizéru a všechny zámky do dveří aby seděl klíč,přitom v 95% případů je problém právě v tý elektrice
Tak či onak je to stejně pitomost měnit celý,v 95% případů se nerozbije ten zámek ale ta elektrická část která se dá měnit samostatně. Jenže na neznalýho vypláznou že se to musí měnit celý
Čip právě nešel přehodit. Tak se jezdilo z dvěma klíči jak paka. Tím jsem chtěl jen říci, že autorizovaný servis dělá vše pro to, aby to stálo co nejvíce. Ta spínačka právě od autorizovaného servisu odešla po 6 měsících a VIKA koupená v CC autodíly vydržela pak 2 roky. Zatížitelnost kontaktů spínačky nějak odpovídala proudovým nárazům. Ty staré ještě ve Š100 byly daleko robustnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.