Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem nákl. přívěs z druhé ruky, který je nový a byl zakoupen před několika měsíci. Nebyl ještě ani pčihlášen na značky. Nebude problém při přihlašování?. Vím, že když se přepisovala klasická koupě z majitele na majitele muselo se to znovu přihlásit asi do týdne. díky
Do týdne se sice má přihlašovat, ale stejně se to stihne málokdy, na registru bývá plno. Osobně se přihlašuji přes internet a tam není často volno dřív než za 14 dní...
K registraci je potřeba:
- vyplněnou Přihlášku k registraci vozidla (nové, nebo vozidlo z jiného správního území)
- technický průkaz silničního motorového a přípojného vozidla
- doklad o nabytí vozidla (kupní smlouva, faktura, leasingová smlouva...)
- platný občanský průkaz (výpis z obchodního rejstříku, živnostenský list)
- doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (vystavený na nového vlastníka. ten vám vystaví bez SPZ, následně po registraci vozíku jen nahlásíte SPZ na pojišťovnu)
Jinak by to asi mělo být vše a problémy by se podle mě neměly vyskytnout. Pravdou ale je, že u některých úředníků člověk nikdy neví... registroval jsem vlek asi před půl rokem, snad se žádné změny od té doby neobjevily.
Prosím ještě o doplnění. Je třeba jet s vlekem na evidenční kontrolu než ho pojedu přihlásit? díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.