Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První přihlášení vleku

Od: york* odpovědí: 5 změna:

Koupil jsem nákl. přívěs z druhé ruky, který je nový a byl zakoupen před několika měsíci. Nebyl ještě ani pčihlášen na značky. Nebude problém při přihlašování?. Vím, že když se přepisovala klasická koupě z majitele na majitele muselo se to znovu přihlásit asi do týdne. díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hepcziiik*
hodnocení

0x

Do týdne se sice má přihlašovat, ale stejně se to stihne málokdy, na registru bývá plno. Osobně se přihlašuji přes internet a tam není často volno dřív než za 14 dní...

K registraci je potřeba:

- vyplněnou Přihlášku k registraci vozidla (nové, nebo vozidlo z jiného správního území)

- technický průkaz silničního motorového a přípojného vozidla

- doklad o nabytí vozidla (kupní smlouva, faktura, leasingová smlouva...)

- platný občanský průkaz (výpis z obchodního rejstříku, živnostenský list)

- doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (vystavený na nového vlastníka. ten vám vystaví bez SPZ, následně po registraci vozíku jen nahlásíte SPZ na pojišťovnu)

Jinak by to asi mělo být vše a problémy by se podle mě neměly vyskytnout. Pravdou ale je, že u některých úředníků člověk nikdy neví... registroval jsem vlek asi před půl rokem, snad se žádné změny od té doby neobjevily.

york*
hodnocení

Prosím ještě o doplnění. Je třeba jet s vlekem na evidenční kontrolu než ho pojedu přihlásit? díky

18.08.09 16:50

ANO!

york*
hodnocení

Asi nemáte pravdu! Zde píší v položce 10 d, že u nového vozidla nikoliv! Co tedy na to říkáte?

portal.gov.cz/...

půjde o definici prodeje

obchodník s přívěsy prodá vozidlo. Uzavře kupní smlouvu s kupcem 1. Ten prodá kupci 2. Nový vlek? Už není, je kupec 2 první majitel?

Je to jen na výkladu, ale připouštím, že to tak nemusí být. Kolik stojí evidenčka na vlek?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]