Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranit německou ekologickou známku?

Od: robo* odpovědí: 2 změna:

1. Na autě původem z Německa koupeném v bazaru mám vylepenu německou ekologickou známku s vyplněnou německou registrační značkou. Vozidlo jsem zaregistroval na české značky. Zajímalo by mě tedy, zda tímto známka pozbývá platnosti a mohu ji klidně odstranit.

2. A pak jsem si všiml jedné zajímavosti. Na autě je vylepena známka zelená, tady nejvyšší eko-stupeň. Když jsem však hledal informace, nalezl jsem tabulku, která mému emisnímu stupni Euro 3 přiřazovala známku pouze žlutou (o stupeň nižší). Chápu správně, že před lety na zelenou známku Euro 3 stačilo, ale postupem času se podmínky zpřísnily a dnes bych dostal pouze známku žlutou?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

0x

jí jí mám také, ale auto je dodatečně vybaveno mechanickým DPF filtrem

legislativa zatím neupravuje vzájemné uznávání plaket, čekám na to už několik let

v každém případě bych si koupil čistou plaketu v německu a napsal tam českou SPZ, pokud se chystáte do SRN emisní zóny, pokud neumíte dobře německy a nemáte kopie ěnmeckých dokaldů atd...tak to také zajišťuje Dekra a.s., seznam stanic měření emisí kde se to dá řešit je na webu

stojí to asi 3 stovky

asd1
hodnocení

0x

Jiná RZ = známka neplatí = na okně být nesmí a odstranit jí né že můžete, ale musíte.

Jaký motor? Co vim tak benzíny jsou euro3 zelená, nafta euro3 žlutá..

Novou známku - v ČR přes Dekru 300,- kaček, v D je za 5,- euro. To víte německý technik asi maká za větší plat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]