Nejste přihlášen/a.
1. Na autě původem z Německa koupeném v bazaru mám vylepenu německou ekologickou známku s vyplněnou německou registrační značkou. Vozidlo jsem zaregistroval na české značky. Zajímalo by mě tedy, zda tímto známka pozbývá platnosti a mohu ji klidně odstranit.
2. A pak jsem si všiml jedné zajímavosti. Na autě je vylepena známka zelená, tady nejvyšší eko-stupeň. Když jsem však hledal informace, nalezl jsem tabulku, která mému emisnímu stupni Euro 3 přiřazovala známku pouze žlutou (o stupeň nižší). Chápu správně, že před lety na zelenou známku Euro 3 stačilo, ale postupem času se podmínky zpřísnily a dnes bych dostal pouze známku žlutou?
0x
jí jí mám také, ale auto je dodatečně vybaveno mechanickým DPF filtrem
legislativa zatím neupravuje vzájemné uznávání plaket, čekám na to už několik let
v každém případě bych si koupil čistou plaketu v německu a napsal tam českou SPZ, pokud se chystáte do SRN emisní zóny, pokud neumíte dobře německy a nemáte kopie ěnmeckých dokaldů atd...tak to také zajišťuje Dekra a.s., seznam stanic měření emisí kde se to dá řešit je na webu
stojí to asi 3 stovky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.