Nejste přihlášen/a.
1. Na autě původem z Německa koupeném v bazaru mám vylepenu německou ekologickou známku s vyplněnou německou registrační značkou. Vozidlo jsem zaregistroval na české značky. Zajímalo by mě tedy, zda tímto známka pozbývá platnosti a mohu ji klidně odstranit.
2. A pak jsem si všiml jedné zajímavosti. Na autě je vylepena známka zelená, tady nejvyšší eko-stupeň. Když jsem však hledal informace, nalezl jsem tabulku, která mému emisnímu stupni Euro 3 přiřazovala známku pouze žlutou (o stupeň nižší). Chápu správně, že před lety na zelenou známku Euro 3 stačilo, ale postupem času se podmínky zpřísnily a dnes bych dostal pouze známku žlutou?
jí jí mám také, ale auto je dodatečně vybaveno mechanickým DPF filtrem
legislativa zatím neupravuje vzájemné uznávání plaket, čekám na to už několik let
v každém případě bych si koupil čistou plaketu v německu a napsal tam českou SPZ, pokud se chystáte do SRN emisní zóny, pokud neumíte dobře německy a nemáte kopie ěnmeckých dokaldů atd...tak to také zajišťuje Dekra a.s., seznam stanic měření emisí kde se to dá řešit je na webu
stojí to asi 3 stovky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.