Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárovky h7 nevydrží

Od: anoi odpovědí: 9 změna:
Neustále se mi vypalují tlumene žárovky prednich světlometů h7 u citroenu c3. Děje se mi to poslední dobou často, nevydrží více jak dva dny. Nevíte někdo, co s tím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Praskání H7 je velmi časté už z důvodu způsobu výroby žárovek - oproti H4 je vlákno blbě provedeno a často se utřepe... Já si nejprve kupoval velmi drahé žárovky s "longlife"- na cca 4-5 měsíců. Pak jsem našel odporové drátky, které dávala Škoda do svých fóbií. Vydrželo mi to i rok - ale drátek časem prostě zkřehne (plastová objímka) a rozpadne se... zbozi.cz/...

Doporučuji kombinaci drátků a extra žárovek - pokud praskne, je problém jinde.

doplněno 12.12.15 15:17:

Zkuste dát do vyhledávače "praskání H7"- jsou to legendy - opravdu zvláště u Citroen a Peugeot...

myvaly*
hodnocení

Děkuji za odpověď, vyzkousim.
ctenar*

No jo, když ale odporový drátek sníží napětí, sníží se přece i svítivost, ne? To mi nepřipadá zrovna žádoucí.

vernon
To co se dávalo do Fábií není obyčejný odporový drátek. Má vyšší odpor jen bez proudu, pokud začne procházet proud, jeho odpor se začne snižovat a po vteřině již žárovka svítí na plné napětí. Vlákno se totiž ničí hlavně při rozsvícení, ten drátek "změkčuje" proudový náraz.
Halogenovým žárovkám taky v dnešních autech škodí i to, že dobíjecí napětí je v moderních vozech okolo 14,8V. V autě kde je to jen 14,2V tolik netrpí.

asd1
hodnocení

1x

Jeden detail - nebereš je do ruky? Pokud je sklo mastné (stačí i dotek čistou rukou), tak se žárovka přehřívá a vlákno se přepálí.

Pak projít elektriku - dobíjení, kolísání napětí... Dva dny opravdu normální není ;

vernon
Praskne baňka. Teprve poté se jí spálí vlákno.
takjan*

Hodně záleží na modelu auta a na reflektoru. Někde se upeče, někde uklepe...H4 byla nejlepší žárovka. Velká, možnost chlazení, bytelná, velký světlomet, svítilo to jako čert.

buss
hodnocení

0x

Prdla poprvní za 9 let. Chyba si bude jinde. Zkusil jste reklamovat?

rv*
hodnocení

0x

Třeba špatně nastavené dobíjecí napětí (moc vysoké). Jinak žárovky do aut si nechám poslat z číny (vždy po dvaceti na pár let) - je to stejné, jako tady ale levnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]