Neustále se mi vypalují tlumene žárovky prednich světlometů h7 u citroenu c3. Děje se mi to poslední dobou často, nevydrží více jak dva dny. Nevíte někdo, co s tím?
Praskání H7 je velmi časté už z důvodu způsobu výroby žárovek - oproti H4 je vlákno blbě provedeno a často se utřepe... Já si nejprve kupoval velmi drahé žárovky s "longlife"- na cca 4-5 měsíců. Pak jsem našel odporové drátky, které dávala Škoda do svých fóbií. Vydrželo mi to i rok - ale drátek časem prostě zkřehne (plastová objímka) a rozpadne se... zbozi.cz/...
Doporučuji kombinaci drátků a extra žárovek - pokud praskne, je problém jinde.
doplněno 12.12.15 15:17:
Zkuste dát do vyhledávače "praskání H7"- jsou to legendy - opravdu zvláště u Citroen a Peugeot...
myvaly*
Děkuji za odpověď, vyzkousim.
ctenar*
No jo, když ale odporový drátek sníží napětí, sníží se přece i svítivost, ne? To mi nepřipadá zrovna žádoucí.
vernon
To co se dávalo do Fábií není obyčejný odporový drátek. Má vyšší odpor jen bez proudu, pokud začne procházet proud, jeho odpor se začne snižovat a po vteřině již žárovka svítí na plné napětí. Vlákno se totiž ničí hlavně při rozsvícení, ten drátek "změkčuje" proudový náraz. Halogenovým žárovkám taky v dnešních autech škodí i to, že dobíjecí napětí je v moderních vozech okolo 14,8V. V autě kde je to jen 14,2V tolik netrpí.
Jeden detail - nebereš je do ruky? Pokud je sklo mastné (stačí i dotek čistou rukou), tak se žárovka přehřívá a vlákno se přepálí.
Pak projít elektriku - dobíjení, kolísání napětí... Dva dny opravdu normální není ;
vernon
Praskne baňka. Teprve poté se jí spálí vlákno.
takjan*
Hodně záleží na modelu auta a na reflektoru. Někde se upeče, někde uklepe...H4 byla nejlepší žárovka. Velká, možnost chlazení, bytelná, velký světlomet, svítilo to jako čert.
Třeba špatně nastavené dobíjecí napětí (moc vysoké). Jinak žárovky do aut si nechám poslat z číny (vždy po dvaceti na pár let) - je to stejné, jako tady ale levnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.